Uutislistaukseen

Rakastu Raamattuun -päivää vietetään sunnuntaina 21.1.

“Idean saimme Ruotsin Pipliaseuralta. Ruotsissa Raamattupäivää (Bibelns dag) on vietetty jo pitkään”, sanoo Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken.  

“Raamattua voi lukea esimerkiksi henkilökohtaisena hartauskirjana, pienryhmissä tai seurakunnissa vuoden ympäri. Rakastu Raamattuun -päivää vietetään Kristittyjen ykseyden rukousviikolla (18.-25.1.). Rukousviikolla on kahdeksan päivän aikana mahdollisuus lukea raamatuntekstejä ja rukoilla niiden pohjalta. Rakastu Raamattuun -päivän ja rukousviikon voi mainiosti yhdistää seurakunnissa”, Wärn-Rancken jatkaa. 

Ekumeeninen materiaalipankki kokeilussa 

Samalla on avattu ekumeeninen materiaalipankki RakastuRaamattuun.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä Raamatun lukemiseen ja Raamatun äärellä olemiseen. Kyseessä on kokeilu, jonka kautta rohkaistaan Raamatun aktiiviseen ja monipuoliseen käyttöön niin yksilöjen kuin yhteisöjenkin hengelliseksi rakennukseksi. 

Nyt pilotoitavan sivuston taustalla on laaja yhteistyön verkosto. Mukana ovat Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN), Suomen Evankelinen Allianssi (SEA), Suomen lähetysneuvosto (SLN) sekä Raamatunlukijain Liitto ry (RLL). Suomen evankelis-luterilainen kirkko on mukana Suomen Ekumeenisen neuvoston jäsenenä. 

”Raamattu on niin kristityn kuin kirkonkin peruskirja, jonka sisältö ei vanhene. Nykyiset digitaaliset välineet ovat avanneet monia uusia tapoja tutustua Raamattuun. Niitä on koottu RakastuRaamattuun.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä -sivustolle. Merkittävää on, että yhteistä sivustoa kokeillaan laajassa yhteistyössä erilaisten kristittyjen kanssa”, sanoo jumalanpalveluksen ja hengellisen elämän asiantuntija Terhi Paananen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Kirkkohallituksesta. 

Sivustolle on koottu linkkejä materiaalikokonaisuuksiin, sovelluksiin, videoihin, podcasteihin ja toimintatapoihin. Näitä voi hyödyntää yksin, ryhmänä tai yhteisönä ja seurakuntana sekä eri ikäisten keskuudessa. Sivustolla on myös ruotsinkielinen osio. 

Sivustoa ylläpitää Raamatunlukijain Liitto ry. Sivusto on sitoutunut Apostoliseen ja Nikean uskontunnustukseen sekä kunnioittaa erilaisia kirkkojärjestyksiä ja kirkkokuntien raamatunlukukäytäntöjä. Sivusto on laadittu ekumeenisten yhteistyöperiaatteiden hengessä

18.1.2024 15.06