Tämä sivu on tarkoitettu teille, jotka haluatte auttaa ukrainalaisia pakolaisia Riihimäellä.

 

LAHJOITA APUA UKRAINALAISILLE PAKOLAISILLE RIIHIMÄELLÄ

Käynnissä on paikallinen Kotimaanavun kautta järjestettävä rahankeräys ukrainalaisten pakolaisten hyväksi riihimäellä. Alla olevasta linkistä avautuu kotimaanavun sivu, jonka kautta voit lahjoittaa haluamasi summan. Lahjoitusten avulla pystymme auttamaan paikkakunnalle saapuneita ukrainalaisia monipuolisesti ja konkreettisesti. Lahjoituksia käytetään mm. ruokaan, hygieniatuotteisiin, kodin tarvikkeisiin ja muuhun akuuttiin tarpeeseen. Avun vie perille riihimäen seurakunnan diakoniatyö.

Lahjoita ukrainalaisten pakolaisten hyväksi tehtävään työhön Riihimäellä (kotimaanapu.fi)

 

Ohjeita Ukrainasta saapuville pakolaisille Riihimäen seudulla

ENSISIJAISEN TÄRKEÄ SIVU: https://migri.fi/web/migri/ukraina

Siellä on tärkeää tietoa ukrainalaisten Suomeen tulosta ja siitä, miten tärkeää myös kotimajoittujille on

1. Ilmoittautua poliisille - varaa aika (lähin piste on Hämeenlinnassa) ja

2. Ilmoittautua lähimpään vastaanottokeskukseen. Tällöin on oikeutettu sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin. Ilman näitä kahta vaihetta henkilö on rinnastettavissa turistiin. Vaikka postiosoite olisi mikä, vastaanottokeskuskontakti on tärkeä, koska silloin esim. terveydenhuoltolaskutus menee suoraan sinne.

Sivulla on samat infot myös ukrainan kielellä (sivun alaosassa)

Jos tarvitset kiireellistä apua (majoitus, terveyspalvelu, sosiaalipalvelu), ole yhteydessä Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystykseen 03 621 7100. Kriisipäivystys palvelee 24/7. Henkeä ja terveyttä uhkaavissa tilanteissa ole suoraan yhteydessä hätäkeskukseen numeroon 112.

Riihimäen kaupungin tärkeät palvelut maahanmuuttajille

Maahanmuuttoasioista vastaa maahanmuuttokoordinaattori Juha Hiltunen. 

Riihimäen kaupungin sosiaalipalvelut palvelee osoitteessa Eteläinen asemakatu 4. Voit myös soittaa virka-aikaisen päivystyksen numeroon 019 758 4242 arkisin klo 8—16. 

Riihimäen kaupunki mahdollistaa pakolaislapsille koulunkäynnin. Lasten koulupaikoista voi olla yhteydessä opetuspäällikkö Pasi Jaloseen 040 330 4452 tai oppimisen ja koulunkäynnin tuen päällikköön Janina Mäntymaahan 040 654 5728. Jokainen Riihimäellä asuva lapsi on oikeutettu peruskouluun.

Riihimäen kaupungin varhaiskasvatukseen liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä varhaiskasvatuksen päällikköön Marjut Heleniukseen 050 538 7701

Haluan lahjoittaa tavaraa tai vaatteita, mitä teen?

Diakoniatyön vaatekierrätys toimii Matkakeskuksessa (Eteläinen asemakatu 2), avoinna kaikille tiistaisin klo 12-14 ja torstaisin 14-18.

Lisätietoa Petja Heiskanen (050 323 7965, petja.heiskanen@evl.fi), Tiina Heiskanen (050 323 7964, tiina.heiskanen@evl.fi)

 

Linkkejä

Poliisin yhteystiedot turvapaikkaa hakeville

SPR Riihimäen osasto

Maahanmuuttovirasto pyytää ilmoittamaan Ukrainasta vapaaehtoisilla kuljetuksilla saapuvista ukrainalaisista

Kotimajoitusverkosto - Turvapaikanhakijoiden Kotimajoitusverkosto on satojen vapaaehtoisten muodostama valtakunnallinen kansalaisverkosto