Suomen sairaaloissa toimii yli sata sairaalapappia. He ovat kaikkien potilaiden käytettävissä henkilökohtaista keskustelua, rippiä tai sielunhoitoa varten.

Sairaalapappi kulkee vierelläsi kun olet sairas

Sairaalasielunhoito

Riihimäen sairaalassa, terveyskeskuksessa, Riihikodissa ja Uranuskodissa toimii sielunhoitajana sairaalapappi
​​​​​​​Anne-Maria Jalovaara.

Sairaalapapin tavoittaa suoraan numerosta
050 526 6121 tai edellä mainittujen yksiköiden henkilökunnan tai
​​​​​​​kirkkoherranviraston kautta, puh. (019) 7481.

Sairaalapappi on potilaiden ja omaisten sekä henkilökunnan käytettävissä keskusteluja, pohdiskeluja, koulutusta ja kirkollisia toimituksia varten.

Voit ottaa sairaalapappiin yhteyttä, kun

* tarvitset kuuntelijaa ja haluat puhua jonkun kanssa

* olet peloissasi tai masentunut

* kyselet perimmäisiä asioita tai toivot
   hengellistä ohjausta

* toivot, että puolestasi rukoillaan

* haluat saada ehtoollisen

Sairaalapappi kunnioittaa keskustelukumppaninsa uskonnollista vakaumusta ja elämänkatsomusta sekä oikeutta valita keskustelunaiheet.

Hän on virkansa puolesta vaitiolovelvollinen eli keskustelut ovat luottamuksellisia.

Sairaalapappi osallistuu saattohoitoon ja pitää niin sovittaessa myös saattohartauden.