Virkatodistuksen tilaaminen

Virkatodistukset, perunkirjoitukset, avioliiton esteiden tutkinta, kirkkoon liittyminen ja kirkosta eroaminen
1.1.2021 alkaen Riihimäen seurakunnan jäseniä koskevat virkatodistukset, perunkirjoitusta varten tarvittavat sukuselvitykset ja sukututkimukset tilataan aluekeskusrekisteristä. Aluekeskusrekisteri hoitaa myös avioliiton esteiden tutkinnan samoin kuin kirkkoon liittymisen ja kirkosta eroamisen viranomaistoimet.  

Yhteen sukuselvitykseen voidaan merkitä vainajan muutot kaikkien niiden seurakuntien osalta, jotka kuuluvat aluekeskusrekisteriin. Tämä säästää omaisten aikaa ja kustannuksia, sillä sukuselvitystä ei tarvitse pyytää jokaisesta seurakunnasta.  

Asiointi 1.1.2021 alkaen
Tampereen aluekeskusrekisteri
Näsilinnankatu 26, 33101 Tampere
Puhelinvaihde: 03 2190 111
keskusrekisteri.tampere@evl.fi


Sukuselvitys- ja virkatodistusasiat

Yksityishenkilö tarvitsee tunnistautumiseen verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Palvelua käyttävän yksityiskäyttäjän tulee olla täysi-ikäinen henkilö, jolla on kotikunta Suomessa. Yritys-/yhteisökäyttäjät tarvitsevat organisaatioltaan valtuutuksen, joka tehdään suomi.fi –palvelussa. 


 

Mikäli tilaaminen sähköisen palvelun kautta ei ole mahdollista, voit ottaa yhteyttä tilausasiassa Tampereen aluekeskusrekisteriin puhelimitse puh. 03 2190 700 (arkisin klo 9–15). 

Virkatodistukset ja sukuselvitykset ovat maksullisia. Palveluiden hinnat löytyvät osoitteesta Virkatodistushinnasto - evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Sukututkimukset

Sukututkimus on sukulaisuussuhteiden selvittämistä ja henkilöhistoriallista tutkimusta. Sukututkimuksen tärkeimpiä tietolähteitä ovat seurakuntien kirkonkirjat. Valtaosa seurakunnista on antanut yli sata vuotta vanhat kirkonkirjansa Kansallisarkiston säilytettäväksi.

Sukututkimus on eri asia kuin sukuselvitys, joka tarvitaan esim. perunkirjoitukseen. Lisätietoja sukututkimuksesta löydät Tampereen aluekeskusrekisterin nettisivuilta.

Tiedot sukututkimukseen tulee tilata kirjallisesti joko
•    tilauslomakkeella tai
•    vapaamuotoisella kirjeellä os. Tampereen aluekeskusrekisteri, PL 226, 33101 Tampere.

Tietoja luovutetaan ainoastaan kirjallisesti. Sukututkimus on maksullista, hinnat löytyvät osoitteesta Virkatodistushinnasto - evl.fi.


Kasteiden ja avioliittojen rekisteröinti, kirkkoon liittyminen, kirkosta eroaminen
03 2190 222 (arkisin klo 9–15)
rekisteroinnit.tampere@evl.fi


Seurakuntatoimisto Riihimäellä
Uudistuksesta huolimatta asioiminen kasvokkain säilyy Riihimäellä. Tammikuun alussa kirkkoherranviraston nimi muutettiin seurakuntatoimistoksi.
Seurakuntatoimiston palvelupisteessä sovitaan entiseen tapaan kirkollisten toimitusten ajankohdat, perhejuhlien ja muistotilaisuuksien tilavaraukset sekä hauta-asiat.

virasto