Päätöksenteko

Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättäjä

Seurakunnilla on laaja toiminallinen ja taloudellinen itsenäisyys. Seurakunnan ylin päättävä elin on kirkkovaltuusto, jonka seurakuntalaiset valitsevat seurakuntavaaleissa neljän vuoden välein. Kirkkovaltuusto johtaa seurakunnan toimintaa. Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoneuvoston, joka vastaa käytännön johtamisesta ja valmistelee asiat kirkkovaltuuston päätettäväksi.

Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakuntien tulevaisuudesta valitsemalla luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle. Seuraavat seurakuntavaalit ovat 20.11.2022. Vaalien ennakkoäänestys on 8.–12.11.2022 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tiistaista lauantaihin.

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

• Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus.

• Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Kuka voi olla ehdolla seurakuntavaaleissa?

• Konfirmoitu kirkon jäsen, joka on täyttänyt 18 vuotta