Diakoniatyö palvelee poikkeustilan aikana

Diakoniatyön ajanvaraus on kesätauolla 6.7-9.8.2020 ja 24-30.8.2020.

Diakoniatyötekijälle voit jättää yhteydenottopyynnön kirkkoherranvirastoon

arkisin klo 9-14 puh. 019 7481 tai

Temppelikatu 9 A 2. krs.

Hyvää kesää!

Ajanvaraus diakoniatyöntekijöille keskustelua varten ma ja ke klo 12-13 puh. 050 592 3553.
Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löydät seurakunnan nettisivuilta.
Yhteyden diakoniatyöntekijöihin saat myös kirkkoherranviraston kautta 019-7481 arkisin klo 9-14.

Riihimäen Tukiverkoston facebook-sivu toimii myös auttamiskanavana.
Mikäli haluat olla tukemassa aineellisesti, voit ostaa lahjakortteja paikallisiin elintarvikeliikkeisiin ja toimittaa ne seurakunnan kirkkoherranviraston postilaatikkoon, Temppelikatu 9 A, pääoven vieressä. Kirjoita kuoren päälle “tukiverkosto”  tai “diakoniatyö”.

Taloudellinen apu

Riihimäen seurakunnan diakoniatyöltä voi pyytää pienimuotoista taloudellista apua yllättävässä tiukassa taloustilanteessa. Diakoniatyön taloudellinen apu on vasta viimesijaista eli Kelan ja yhteiskunnan muiden tukien (työttömyyskorvaus, toimeentulotuki ym.) hakeminen on ensisijaista mikäli niihin on oikeutettu. Diakoniatyö avustaa taloudellisin perustein ja tarvitsee avustuspäätöksen tekoa varten viimeisimmän tiliotteen (voimme tulostaa tiliotteen mikäli sinulla on pankkitunnukset mukana) ja/tai toimeentulotukipäätöksen.

Diakoniatyöllä ei ole mahdollisuutta:
-maksaa vuokrarästejä tai takuuvuokria
-tarjota asuntoa
-antaa säännöllistä taloudellista avustusta
- lainata rahaa

Voimme kuitenkin keskustella siitä,
miten näistä ongelmatilanteista voisi selvitä.

Taloudenhallintaryhmä

Joskus talousasioista keskusteleminen auttaa löytämään ratkaisuja omiin taloudellisiin vaikeuksiin.
Taloudenhallintaryhmässä on mahdollisuus keskustella talousasioista, saada vinkkejä ja opastusta taloudenhallintaan.
Ryhmä on avoin kaikille.

Ryhmä kokoontuu
tiistaisin 10:30-11:30. Temppelikatu 9 C 1krs, diakoniatyön ryhmätila.
Lisätietoja diakoni Petja Heiskanen, petja.heiskanen@evl.fi  /050 323 7965

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa