AJANKOHTAISET KORONAOHJEET RIPARIRYHMILLE (päivitetty 29.12.2021)

Kaikki rippikoulutapaamiset 23.1. asti siirtyvät järjestettäviksi ETÄNÄ. Tähän on syynä Aluehallintoviraston asettama 10 hengen kokoontumisrajoitus Kanta-Hämeen alueelle.

Tämä tarkoittaa niiden ryhmien ensimmäisiä tapaamisia eli STARTTEJA, joita ei ennen joulua ehditty järjestää.

Lisäksi RIPARIPYHÄ su 23.1. striimataan ja rippikoululainen voi seurata sitä kotoa käsin omalta älylaitteeltaan ja palauttaa sen jälkeen tehtävän. Tähän ohjeet ja linkki tulee myöhemmin.

Oman ryhmän vetäjä lähettää ilmoittautumisen yhteydessä annettuun nuoren ja/tai huoltajan sähköpostiosoitteeseen Teams-kutsun etä-starttitapaamiseen. Tapaamisessa läsnäolo on edellytys passimerkinnän saamiselle. Tapaamiseen osallistuakseen tarvitsee nuori toimivan netin ja älylaitteen tai kannettavan tietokoneen (sekä tarvittaessa kuuloke-mikrofonin). Tapaamisen tarkemmat ohjeet ovat kutsun mukana.

Ryhmät WUOLLE 1 ja TALVI saavat lisää tietoa oman ryhmänsä vetäjiltä OMAN MESSUN ja OMAN MESSUN SUUNNITTELUN osalta.

Rippikouluilmoittautuminen 2022  on päättynyt!

Mikäli ilmoittautuminen on unohtunut, ota pikimmiten yhteyttä hanna.riikonen@evl.fi tai 050 5241727.

Lue lisää ilmoittautumiskäytännöistä ja ohjeita alempaa löytyvän linkin kautta!

HUOM! Ryhmäjaot on julkaistu  KIRJEITSE JOULUKUUN ALUSSA.
Rippikouluryhmät on nyt jaettu ja ryhmien ohjaajat lähettäneet kirjeet koteihin 29.11.

Jos rippikouluryhmäjaosta tulee jotain kysyttävää ota yhteyttä rippikoulupappi Hanna Riikoseen. Omaa leiriäsi koskevissa asioissa voit olla yhteydessä oman ryhmäsi vastuuohjaajaan.

Miksi rippikouluja pidetään? Miksi  rippikouluun  mennään?

Rippikoulu on seurakunnan kasteopetusta.
Rippikoulun tavoite on, että nuori saa vahvistua siinä uskossa, johon hänet on kastettu tai kastetaan. Rippikoulussa opiskellaan kristillisen uskon tärkeitä asioita: pohditaan ihmisen elämää ja Jumalaa. Riparilla etsitään omaa tapaa olla Jumalan kanssa ja hiljentyä yhdessä.

Konfirmoitu nuori voi osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, ottaa vastaan kutsun kummin tehtävään ja lähteä mukaan isoskoulutukseen ja sen jälkeen isoseksi.

Rippikoulun suorittanut kirkon jäsen saa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja oikeuden ääneestää seurakuntavaaleissa 16-vuotta täytettyään.

Tervetuloa rippikouluun!

Riksun ripareilla eletään ihmisiksi

Rippikoulun käyminen edellyttää ryhmän yhteisten pelisääntöjen ja hyvien tapojen noudattamista sekä toisten huomioon ottamista.

Rippikoulun suorittamiseen kuuluu osallistuminen ennakkotapaamisiin, leirillä tai kaupunkijakson päiväohjelmaan osallistuminen. annettujen tehtävien ja ulkoläksyjen suorittaminen sekä mahdollisten poissaolojen korvaaminen. Leirille pääsee, kun kaikki riparipassin tehtävät on tehty ajoissa ja konfirmaatioon voi osallistua, kun myös leiri- tai kaupunkijakso on hyväksytysti suoritettu.

Riparin leirijaksolta ei voi lähteä esimerkiksi urheilukisoihin tai treeneihin. Perhejuhlat ja muut tärkeät tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti. Perusperiaate on, että riparilainen on leirillä paikalla jokaisena leiripäivänä ja osallistuu riparin ohjelmaan.

Riihimäen seurakunnan riparit ovat kokonaan päihteettömiä ja savuttomia. Tupakointikielto koskee sekä tutustumisjakson tapaamisia että leiri- tai kaupunkijaksoa. Vierailupäivinä myöskään riparilaisten vieraat eivät voi tupakoida leiripaikan alueella. Energiajuomat eivät kuulu rippikoululaisen eväisiin.

TÄSTÄ PÄÄSET SEURAAMAAN RIPPIKOULUPYHÄÄ 2022!

YouTube-video

Kysymykset, joiden vastaukset tulee lähettää oman riparin vastuuvetäjälle 31.1. mennessä sähköpostitse, tekstarilla tai Whatsapilla (laita perään oma nimesi ja ryhmäsi):

- Mikä on kanttorin nimi?

- Mikä on papin "kaulahuivi" nimeltään?

- Kuinka monta kynttilää palaa alttarilla?

- Miksi Hannan on pakko lähteä riparille?

- Mikä on pyöreän, metallisen kynttelikön nimi?

- Viimeisen biisin mukaan: "Sydän kun, auki on, sinne Jeesus tekee..." Minkä?

Vastuuopet ryhmille:

Talvi - Jaakko M

H1 - Tanja K
H2 - Kari K
H3 - Merja O
H4 - Heli V
H5 - Hannis M

Seikkailu1 - Eero H
Seikkailu2 - Kalle L

Wuolle1 - Sini U
Wuolle2 - Kati L

Muualle menevät - Kari K
Kaupunki - Tanja K
SaSu - Hanna R

riparikortti

Ota yhteyttä!

Hanna Riikonen
rippikoulupappi
hanna.riikonen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kuuntele tästä #elämäonnyt-podcastin Suuri riparijakso!