Rippikouluilmoittautuminen 2022 alkaa lokakuun alussa!

Rippikouluikäluokkaan kuuluvat Riihimäen seurakunnan jäsenet saavat koteihin riparipostia syyskuun aikana. Postia ei voida lähettää, mikäli nuoren osoitetietoja ei ole saatavilla.

Lue lisää ilmoittautumiskäytännöistä ja ohjeita alempaa löytyvän linkin kautta!

Rippikoulut Riihimäen seurakunnassa

Miksi rippikouluja pidetään? Miksi  rippikouluun  mennään?

Rippikoulu on seurakunnan kasteopetusta.
Rippikoulun tavoite on, että nuori saa vahvistua siinä uskossa, johon hänet on kastettu tai kastetaan. Rippikoulussa opiskellaan kristillisen uskon tärkeitä asioita: pohditaan ihmisen elämää ja Jumalaa. Riparilla etsitään omaa tapaa olla Jumalan kanssa ja hiljentyä yhdessä.

Konfirmoitu nuori voi osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, ottaa vastaan kutsun kummin tehtävään ja lähteä mukaan isoskoulutukseen ja sen jälkeen isoseksi.

Rippikoulun suorittanut kirkon jäsen saa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja oikeuden ääneestää seurakuntavaaleissa 16-vuotta täytettyään.

Tervetuloa rippikouluun!

Riksun riparit Facebookissa:

Riksun ripareilla eletään ihmisiksi

Rippikoulun käyminen edellyttää ryhmän yhteisten pelisääntöjen ja hyvien tapojen noudattamista sekä toisten huomioon ottamista.

Rippikoulun suorittamiseen kuuluu osallistuminen ennakkotapaamisiin, leirillä tai kaupunkijakson päiväohjelmaan osallistuminen. annettujen tehtävien ja ulkoläksyjen suorittaminen sekä mahdollisten poissaolojen korvaaminen. Leirille pääsee, kun kaikki riparipassin tehtävät on tehty ajoissa ja konfirmaatioon voi osallistua, kun myös leiri- tai kaupunkijakso on hyväksytysti suoritettu.

Riparin leirijaksolta ei voi lähteä esimerkiksi urheilukisoihin tai treeneihin. Perhejuhlat ja muut tärkeät tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti. Perusperiaate on, että riparilainen on leirillä paikalla jokaisena leiripäivänä ja osallistuu riparin ohjelmaan.

Riihimäen seurakunnan riparit ovat kokonaan päihteettömiä ja savuttomia. Tupakointikielto koskee sekä tutustumisjakson tapaamisia että leiri- tai kaupunkijaksoa. Vierailupäivinä myöskään riparilaisten vieraat eivät voi tupakoida leiripaikan alueella. Energiajuomat eivät kuulu rippikoululaisen eväisiin.

riparikortti

Ota yhteyttä!

Hanna Riikonen
rippikoulupappi
hanna.riikonen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kuuntele tästä #elämäonnyt-podcastin Suuri riparijakso!