Rippikouluilmoittautuminen 2023  alkaa pian!

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 28.9. ja päättyy sunnuntaina 16.10. klo 23.59.

Riksun ripareille voi ilmoittautua rippikouluikäluokkaan kuuluvat nuoret. Rippikoulukortti eli mainos rippikouluista lähetetään rippikouluikäluokalle syyskuun aikana.
Huom! Kirjettä ei voida lähettää niille, jotka eivät kuulu kirkkoon, eivät ole riihimäkeläisiä, joilla on turvakielto tai jotka ovat vuoden vanhempia tai nuorempia, kuin vuoden 2023 rippikouluikäluokka. Kaikki tieto löytyy kuitenkin syyskuussa näiltä nettisivuilta!

Lue lisää ilmoittautumiskäytännöistä ja ohjeita alempaa löytyvän linkin kautta! (Sivut täydentyvät syyskuun aikana.)

Miksi rippikouluja pidetään? Miksi  rippikouluun  mennään?
Rippikoulu on seurakunnan kasteopetusta.
Rippikoulun tavoite on, että nuori saa vahvistua siinä uskossa, johon hänet on kastettu tai kastetaan. Rippikoulussa opiskellaan kristillisen uskon tärkeitä asioita: pohditaan ihmisen elämää ja Jumalaa. Riparilla etsitään omaa tapaa olla Jumalan kanssa ja hiljentyä yhdessä.

Konfirmoitu nuori voi osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, ottaa vastaan kutsun kummin tehtävään ja lähteä mukaan isoskoulutukseen ja sen jälkeen isoseksi.

Rippikoulun suorittanut kirkon jäsen saa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja oikeuden äänestää seurakuntavaaleissa 16-vuotta täytettyään.

Tervetuloa rippikouluun!

Riksun ripareilla eletään ihmisiksi

Rippikoulun käyminen edellyttää ryhmän yhteisten pelisääntöjen ja hyvien tapojen noudattamista sekä toisten huomioon ottamista.

Rippikoulun suorittamiseen kuuluu osallistuminen ennakkotapaamisiin, leirillä tai kaupunkijakson päiväohjelmaan osallistuminen. annettujen tehtävien ja ulkoläksyjen suorittaminen sekä mahdollisten poissaolojen korvaaminen. Leirille pääsee, kun kaikki riparipassin tehtävät on tehty ajoissa ja konfirmaatioon voi osallistua, kun myös leiri- tai kaupunkijakso on hyväksytysti suoritettu.

Riparin leirijaksolta ei voi lähteä esimerkiksi urheilukisoihin tai treeneihin. Perhejuhlat ja muut tärkeät tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti. Perusperiaate on, että riparilainen on leirillä paikalla jokaisena leiripäivänä ja osallistuu riparin ohjelmaan.

Riihimäen seurakunnan riparit ovat kokonaan päihteettömiä ja savuttomia. Tupakointikielto koskee sekä tutustumisjakson tapaamisia että leiri- tai kaupunkijaksoa. Vierailupäivinä myöskään riparilaisten vieraat eivät voi tupakoida leiripaikan alueella. Energiajuomat eivät kuulu rippikoululaisen eväisiin.

RIPPIKOULUPYHÄN TEHTÄVÄN PALAUTUSAIKA ON PÄÄTTYNYT!

OTA YHTEYS VASTUUOPEEN, JOS TEHTÄVÄ ON TEKEMÄTTÄ.

Vastuuopet ryhmille:

Talvi - Jaakko M

H1 - Tanja K
H2 - Kari K
H3 - Merja O
H4 - Heli V
H5 - Hannis M

Seikkailu1 - Eero H
Seikkailu2 - Kalle L

Wuolle1 - Sini U
Wuolle2 - Kati L

Muualle menevät - Kari K
Kaupunki - Tanja K
SaSu - Hanna R

riparikortti

Ota yhteyttä!

Hanna Riikonen
rippikoulupappi
hanna.riikonen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kuuntele tästä #elämäonnyt-podcastin Suuri riparijakso!