AJANKOHTAISET KORONAOHJEET RIPARIRYHMILLE (päivitetty 2.2.2022)

Kaikki rippikoulujen STARTTI-tapaamiset on järjestetty etänä. 

Lisäksi RIPARIPYHÄ su 23.1. on ennalta nauhoitettu ja rippikoululainen voi seurata sitä kotoa käsin omalta älylaitteeltaan ja palauttaa sen jälkeen tehtävän. Tehtävänpalautus 31.1. mennessä (jos tehtävä on myöhässä, ota yhteys omaan vastuuvetäjään).

Rippikoulun olkkarikäynnit:

11.2. Olkkari klo 18.00-22.00 - Olkkariin otetaan tänään kerralla 27 henkilöä sisätiloihin. Tässä olkkarissa meillä on ulkotoimintaa myös samanaikaisesti Walkers -auto "Puuma" on tutustumista varten Narnian pihalla joten kaikki mukaan!

Kaikkien ryhmien omat messut ja niiden suunnittelut järjestetään läsnäolevana, ottaen huomioon koronaturvalliset järjestelyt.
 

Rippikouluilmoittautuminen 2022  on päättynyt!

Mikäli ilmoittautuminen on unohtunut, ota pikimmiten yhteyttä hanna.riikonen@evl.fi tai 050 5241727. 

Lue lisää ilmoittautumiskäytännöistä ja ohjeita alempaa löytyvän linkin kautta! 

HUOM! Ryhmäjaot on julkaistu  KIRJEITSE JOULUKUUN ALUSSA. 
Rippikouluryhmät on nyt jaettu ja ryhmien ohjaajat lähettäneet kirjeet koteihin 29.11. 

Jos rippikouluryhmäjaosta tulee jotain kysyttävää ota yhteyttä rippikoulupappi Hanna Riikoseen. Omaa leiriäsi koskevissa asioissa voit olla yhteydessä oman ryhmäsi vastuuohjaajaan. 
 

Miksi rippikouluja pidetään? Miksi  rippikouluun  mennään?
 

Rippikoulu on seurakunnan kasteopetusta.
Rippikoulun tavoite on, että nuori saa vahvistua siinä uskossa, johon hänet on kastettu tai kastetaan. Rippikoulussa opiskellaan kristillisen uskon tärkeitä asioita: pohditaan ihmisen elämää ja Jumalaa. Riparilla etsitään omaa tapaa olla Jumalan kanssa ja hiljentyä yhdessä.

Konfirmoitu nuori voi osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, ottaa vastaan kutsun kummin tehtävään ja lähteä mukaan isoskoulutukseen ja sen jälkeen isoseksi. 

Rippikoulun suorittanut kirkon jäsen saa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja oikeuden ääneestää seurakuntavaaleissa 16-vuotta täytettyään.


Tervetuloa rippikouluun!

 

Riksun ripareilla eletään ihmisiksi

Rippikoulun käyminen edellyttää ryhmän yhteisten pelisääntöjen ja hyvien tapojen noudattamista sekä toisten huomioon ottamista.

 

Rippikoulun suorittamiseen kuuluu osallistuminen ennakkotapaamisiin, leirillä tai kaupunkijakson päiväohjelmaan osallistuminen. annettujen tehtävien ja ulkoläksyjen suorittaminen sekä mahdollisten poissaolojen korvaaminen. Leirille pääsee, kun kaikki riparipassin tehtävät on tehty ajoissa ja konfirmaatioon voi osallistua, kun myös leiri- tai kaupunkijakso on hyväksytysti suoritettu.
 

Riparin leirijaksolta ei voi lähteä esimerkiksi urheilukisoihin tai treeneihin. Perhejuhlat ja muut tärkeät tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti. Perusperiaate on, että riparilainen on leirillä paikalla jokaisena leiripäivänä ja osallistuu riparin ohjelmaan.


Riihimäen seurakunnan riparit ovat kokonaan päihteettömiä ja savuttomia. Tupakointikielto koskee sekä tutustumisjakson tapaamisia että leiri- tai kaupunkijaksoa. Vierailupäivinä myöskään riparilaisten vieraat eivät voi tupakoida leiripaikan alueella. Energiajuomat eivät kuulu rippikoululaisen eväisiin.

RIPPIKOULUPYHÄN TEHTÄVÄN PALAUTUSAIKA ON PÄÄTTYNYT!

OTA YHTEYS VASTUUOPEEN, JOS TEHTÄVÄ ON TEKEMÄTTÄ.

Vastuuopet ryhmille:

Talvi - Jaakko M

H1 - Tanja K
H2 - Kari K
H3 - Merja O
H4 - Heli V
H5 - Hannis M

Seikkailu1 - Eero H
Seikkailu2 - Kalle L

Wuolle1 - Sini U
Wuolle2 - Kati L

Muualle menevät - Kari K
Kaupunki - Tanja K
SaSu - Hanna R
 

riparikorttiOta yhteyttä!

Hanna Riikonen
rippikoulupappi
hanna.riikonen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
p. 050 524 1727

 

 

Kuuntele tästä #elämäonnyt-podcastin Suuri riparijakso!

https://soundcloud.com/user-247758544-121319483/jakso-4-suuri-riparijakso