Rippikouluilmoittautuminen 2023  on päättynyt!
Ensimmäiset riparikirjeet saapuvat koteihin joulukuun alussa. 

Ilmoittautuminen loppui 16.10. ja ryhmät on nyt jaettu. 
Kesän suosituimmille leireille oli yli 100 ensimmäisen toiveen hakijaa - on siis hyvä rippikoululaisena varautua siihen, ettei ensimmäinen toive ole toteutunut. 
Ryhmäjakoja tehdessä on hajotettu suuria kaveriporukoita ja kuunneltu monien erilaisia toiveita. Kaikki kaveriporukatkaan eivät ole pysyneet yhdessä. Jokaiselle on kuitenkin löydetty leiripaikka!

 

Riksun ripareille voi ilmoittautua rippikouluikäluokkaan kuuluvat nuoret. Rippikoulukortti eli mainos rippikouluista on lähtenyt matkaan maanantaina 12.9. Löydät sen myös alta. 

Huom! Riparikorttia ei voida lähettää niille, jotka eivät kuulu kirkkoon, eivät ole riihimäkeläisiä, joilla on turvakielto (tai muu syy osoitetietojen puuttumiseen) tai jotka ovat vuoden vanhempia tai nuorempia, kuin vuoden 2023 rippikouluikäluokka. Kaikki tieto löytyy kuitenkin syyskuussa näiltä nettisivuilta!

Linkki sähköiselle lomakkeelle, lisää ilmoittautumiskäytännöistä ja ohjeita alempaa löytyvän linkin kautta --> Rippikoulut 2023. 

Kohdasta Kysyttävää rippikoulusta? löydät vastauksia useimpiin ja yleisimpiin kysymyksiin.
 

Riksun ripareilla eletään ihmisiksi

Rippikoulun käyminen edellyttää ryhmän yhteisten pelisääntöjen ja hyvien tapojen noudattamista sekä toisten huomioon ottamista.

 

Rippikoulun suorittamiseen kuuluu osallistuminen ennakkotapaamisiin, leirillä tai kaupunkijakson päiväohjelmaan osallistuminen. annettujen tehtävien ja ulkoläksyjen suorittaminen sekä mahdollisten poissaolojen korvaaminen. Leirille pääsee, kun kaikki riparipassin tehtävät on tehty ajoissa ja konfirmaatioon voi osallistua, kun myös leiri- tai kaupunkijakso on hyväksytysti suoritettu.
 

Riparin leirijaksolta ei voi lähteä esimerkiksi urheilukisoihin tai treeneihin. Perhejuhlat ja muut tärkeät tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti. Perusperiaate on, että riparilainen on leirillä paikalla jokaisena leiripäivänä ja osallistuu riparin ohjelmaan.


Riihimäen seurakunnan riparit ovat kokonaan päihteettömiä ja savuttomia. Tupakointikielto koskee sekä tutustumisjakson tapaamisia että leiri- tai kaupunkijaksoa. Vierailupäivinä myöskään riparilaisten vieraat eivät voi tupakoida leiripaikan alueella. Energiajuomat eivät kuulu rippikoululaisen eväisiin.Ota yhteyttä!

Hanna Riikonen
rippikoulupappi
hanna.riikonen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
p. 050 524 1727

 

 

Kuuntele tästä #elämäonnyt-podcastin Suuri riparijakso!

https://soundcloud.com/user-247758544-121319483/jakso-4-suuri-riparijakso