Ajankohtainen tieto riparitapaamisista keväällä 2021

Riparikirjeet ovat lähteneet postissa koteihin 27.11.2020. 
Kirjeistä selviää kunkin riparilaisen ryhmä ja oman ryhmän vetäjät ja heidän yhteystietonsa.

Viimeisin rippikoululaisille lähtenyt tieto on helmikuun kirje (sähköpostilla ja postissa) kokoontumisrajoitusten jatkumisesta vielä maaliskuussa. Tiedotamme ryhmäkohtaisista muutoksista ja mahdollisesta rajoitusten jatkosta heti, kun tiedämme miten kokoontumisrajoitukset jatkuvat. 


Löydät tietoa tammikuun tapaamisista ja riparitapaamisten muutoksista alempaa,
klikkaamalla kohdasta "Riparien aloitus 2021". 
Samalta sivulta löytyy myös linkki riparipyhän etäjumisvideoon!

 

Pääset ilmoittautumaan vuoden 2021 ripareille alempaa löytyvän painikkeen "Rippikoulut 2021" kautta.

 

Rippikoulut Riihimäen seurakunnassa

Miksi rippikouluja pidetään? Miksi  rippikouluun  mennään?
 

Rippikoulu on seurakunnan kasteopetusta.
Rippikoulun tavoite on, että nuori saa vahvistua siinä uskossa, johon hänet on kastettu tai kastetaan. Rippikoulussa opiskellaan kristillisen uskon tärkeitä asioita: pohditaan ihmisen elämää ja Jumalaa. Riparilla etsitään omaa tapaa olla Jumalan kanssa ja hiljentyä yhdessä. Rippikoulun suorittanut kirkon jäsen saa oikeuden kirkkohäihin. Konfirmoitu nuori voi osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, ottaa vastaan
kutsun kummin tehtävään tai jatkaa isoskoulutuksen jälkeen isoseksi.

Jätä jälkesi RiksunRipareiden historiaan!
Tervetuloa rippikouluun!

 

Riksun ripareilla eletään ihmisiksi

Rippikoulun käyminen edellyttää ryhmän yhteisten pelisääntöjen ja hyvien tapojen noudattamista sekä toisten huomioon ottamista.

 

Rippikoulun suorittamiseen kuuluu osallistuminen ennakkotapaamisiin, leirillä tai kaupunkijakson päiväohjelmaan osallistuminen. annettujen tehtävien ja ulkoläksyjen suorittaminen sekä mahdollisten poissaolojen korvaaminen. Leirille pääsee, kun kaikki riparipassin tehtävät on tehty ajoissa ja konfirmaatioon voi osallistua, kun myös leiri- tai kaupunkijakso on hyväksytysti suoritettu.
 

Riparin leirijaksolta ei voi lähteä esimerkiksi urheilukisoihin tai treeneihin. Perhejuhlat ja muut tärkeät tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti. Perusperiaate on, että riparilainen on leirillä paikalla jokaisena leiripäivänä ja osallistuu riparin ohjelmaan.


Riihimäen seurakunnan riparit ovat kokonaan päihteettömiä ja savuttomia. Tupakointikielto koskee sekä tutustumisjakson tapaamisia että leiri- tai kaupunkijaksoa. Vierailupäivinä myöskään riparilaisten vieraat eivät voi tupakoida leiripaikan alueella. Energiajuomat eivät kuulu rippikoululaisen eväisiin.

Riksun riparit Facebookissa:

 Ota yhteyttä!

Hanna Riikonen
rippikoulupappi
hanna.riikonen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
p. 050 524 1727

 

 

Kuuntele tästä #elämäonnyt-podcastin Suuri riparijakso!

https://soundcloud.com/user-247758544-121319483/jakso-4-suuri-riparijakso