Diakoninen perhetyö

Diakonisessa perhetyössä pyritään tukemaan perheitä ja lapsia/nuoria, joilla on elämässä sellaisia haasteita, joihin kaipaa aikuista kuuntelijaa ja tukijaa. Tukeminen voi olla tarpeen mukaan niin henkistä, hengellistä, sosiaalista kuin taloudellistakin. Toimintamuotoina ovat mm. keskustelut kodeissa tai vastaanotolla, pieni käytännön apu kodeissa, tarvittaessa tukihenkilönä toimiminen verkostoissa, lyhytkestoisia ryhmiä erilaisille perheille sekä yhteistyö eri tahojen (mm.kaupungin perhepalveluiden) kanssa.

Diakonisesta perhetyöstä vastaa diakoni Tiina Heiskanen, ole rohkeasti yhteydessä!

p.050-3237964, tiina.heiskanen@evl.fi tai facebookissa diakoni Tiina Heiskanen-profiili

Yksin- ja yhteishuoltajien Olkkari

Temppelikatu 9 C päiväkerhotilassa
kerran kuussa aina maanantaina klo 18-19.30.

Kevät 2022

ma 14.3. klo 18
ma 11.4. klo 18
ma   9.5. klo 18

Paikka: Temppelikatu 9 C, alakerta (srk:n päiväkerhotilat).
Keskustelua ja mukavaa yhdessäoloa,  lopuksi yhteinen iltapala.
Iltojen ohjauksesta vastaavat vertaisohjaaja Kata Leino ja diakoni Tiina Heiskanen.
Uudet olkkarilaiset: ilmoittakaa Tiinalle etukäteen tulostanne + mahdolliset ruokavaliot.

Lisätiedot ryhmästä:
diakoni Tiina Heiskanen
050 323 7964,  tiina.heiskanen@evl.fi

Lisätietoa saat myös Facebookin Riihimäen Yksinhuoltajat -ryhmästä jossa annetaan tietoa yksinhuoltajaperheiden tuetuista lomista, kerrotaan Olkkareiden ohjelmasta ym. Liity mukaan!

Myös Riihimäen Tukiverkosto -facebook-sivu voi olla sinua varten jos elämässäsi on haasteita tai taloudellisesti tiukkaa. Sivun kautta monet kymmenet riihimäkeläiset ovat saaneet mm. vaate-, ruoka-, huonekalu-, opiskelutarvike- ym. apua sekä jouluna tukea perheen joulun järjestämiseen. Sivua ylläpitää diakoni Tiina Heiskanen.

Valtakunnallinen Tukikummit ry avustaa lasten ja nuorten harrastusmaksuissa, hakemukset sinne tehdään oman seurakunnan diakoniatyön kautta. Tukea voidaan myöntää perheelle vain kerran.

Facebookissa kannattaa liittyä myös mm. Lapsiperheiden ja nuorten palvelut - ryhmään.

Myös Riihimäen erityislapsiperheet -facebook-ryhmästä voi saada itselle tietoa ja vertaistukea.

Diakoninen perhetyö voi auttaa tekemään tuettujen lomien hakemuksia tai täyttämään muita lomakkeita, selvittämään tahoja joista apua voisi saada ja haluaa tukea perheitä siinä, missä kukakin apua tarvitsee.

Katso mitä muuta lapsille ja perheille järjestetään seurakunnassa

Olkkarin esite, äiti ja lapsi

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi. Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin