Hautajaiset

Läheisen ihmisen kuollessa suru varjostaa elämän. Elämän rajallisuus tulee vastaan. Luopumisen hetkellä voimme jättää menetetyn läheisen elämän suurempiin käsiin. Kristinuskon sanoman kautta meillä on toivo jälleennäkemisestä. Surun keskellä tärkeää on ystävien ja läheisten tuki. Seurakunnan työntekijät ovat apuna ja tukena hautajaisten  suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä. Heiltä saat myös keskusteluapua surun keskellä.

Hautaan siunaaminen

Hautausasioissa ota yhteys kirkkoherranvirastoon,
jossa sovitaan hautauksen aika ja taloustoimistoon, jossa varataan hautapaikka.
Kummatkin virastot sijaitsevat seurakunnan virastotalossa, Temppelikatu 9 A, 2.krs.,  11100 Riihimäki.

Kirkkoherranvirastossa hoidetaan:
siunausajan varaukset, muistotilaisuuden tilavaraukset, sukuselvitykset
Temppelikatu 9A, 2.krs, puh. (019) 7481 (vaihde)
Avoinna: ma-pe klo 9-14, lisäksi to klo 16-17
Katja Lindqvist, puh. 040 576 6014
Mira Mäkilä, puh. 040 576 6013
Arja Lundqvist, puh. 040 576 6016
​​​​​​​Eija Väisänen, puh, 040 576 6015

Taloustoimistosssa hoidetaan:
hautapaikkaan liittyvät asiat, haudanhoitosopimukset ym.
Temppelikatu 9A, 2.krs, avoinna: ma-pe klo 9-14
Kirsi Mattila, puh. 040 576 6021
Tarja Peurala, puh. 040 576 6022

Hautausmaan toimistossa hoidetaan:
hautapaikan katsomiset, haudan kukkavalinnat
Koivukatu 21 (hautausmaan huoltorakennus)
Avoinna: ma-pe klo 9.30-11 (sovittaessa myös muina aikoina)
Puh. 040 576 6036 (toimisto)
Jari Mulari, ylipuutarhuri, puh. 050 591 7094
Hanna Lehtonen, puutarhuri, puh. 050 558 8977
Riku Pitkälahti, puistopuutarhuri, puh. 050 524 1738

Voit tilata seurakunnan pitopalvelun kautta
tarjottavat niin kotiin kuin seurakunnan tiloissa pidettäviin
juhliin.
 (linkki pitopalveluumme)

Kuolemasta hautaan -polku

Suruopas

Lapsen kuoleman suuressa surussa ei tarvitse selvitä yksin. Läheisten lisäksi sekä kotikunta että kirkko auttavat.

Lapsen kuoleman surussa ei tarvitse selvitä yksin

Erityisesti hyvin läheisen ihmisen kuoleman tapahtuessa lapset tarvitsevat erityistä tukea ja huomiota.

Lapsi ja kuolema

Sururyhmä Riihimäen seurakunnassa

Kotiseurakuntasi haluaa tarjota sinulle mahdollisuuden kokoontua yhteen keskustelemaan ja käymään läpi menetykseen liittyviä asioita. Uudet sururyhmät alkavat 1-2 kertaa vuodessa ja ovat kestoltaan 6-8 kertaa. Kukin ryhmä suljetaan ilmoittautumisajan päätyttyä eli kesken kaiken ei voi tulla mukaan. Uuden ryhmän alkamisajankohta on aina tiedossa kirkkoherranvirastossa (p. 019-7481) joten seuraavaan ryhmään voi ilmoittautua koska tahansa.

Jo ennen sururyhmän alkamista on Sinulla mahdollisuus myös henkilökohtaisiin tapaamisiin diakoniatyöntekijän
tai papin kanssa, mikäli haluat keskustella surustasi kahden kesken työntekijän kanssa.
Keskusteluajan voit sopia soittamalla kirkkoherranvirastoon, puh. 019-7481 (ma-pe klo 9-14).

Hautajaiset

Läheisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Kuolema on aina yllättävä - odotettunakin. Hautajaisjärjestelyissä noudatetaan vainajan tahtoa.

Ennen hautajaisia

Suru on luonnollinen tapa kohdata menetys. Samalla myös oman elämän rajallisuus tulee vastaan. Hautajaiset on omaisille tärkeä hetki suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen.

Omaisen tunteet ja surutyö

Kaikilla on oikeus tulla haudatuksi kotikuntansa seurakunnan ylläpitämälle hautausmaalle.

Hautaus ja hautapaikka

Hautajaisten järjestäminen kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaamistilaisuudesta voi tehdä vainajan näköisen.

Hautaan siunaaminen

Ylösnousemus tuo toivoa kuoleman hetkeen. Jeesuksen sovitustyön ja ylösnousemuksen kautta meillekin on valmistettu sija taivaan kodissa.

Hautaan siunaamisen merkitys

Muistotilaisuudessa muistellaan vainajaa ystävien ja sukulaisten kesken. Pappia voi pyytää osallistumaan tilaisuuteen.

Muistotilaisuus