Seurakunnan virasto:
iunausajan varaukset, muistotilaisuuden tilavaraukset, sukuselvitykset
Temppelikatu 9A, 2.krs, 11100 Riihimäki
puh. (019) 7481 (vaihde)
Avoinna: ma-pe klo 9-14, lisäksi to klo 16-17
Katja Lindqvist, puh. 040 576 6014
Arja Lundqvist, puh. 040 576 6016
Mira Mäkilä, puh. 040 576 6015

Seurakunnan taloustoimisto:
h
autapaikkaan liittyvät asiat, haudanhoitosopimukset ym.
Temppelikatu 9 A, 2.krs, 11100 Riihimäki
Avoinna: ma-pe klo 9-14
Mattila Kirsi, puh. 040 576 6021

Hautausmaan toimisto:
h
autapaikan katsomiset ja muut hautausmaahan liittyvät asiat
Koivukatu 21, 11710 Riihimäki
Avoinna: ma-pe klo 9.30-11 (sovittaessa myös muina aikoina)
Puh. 040 576 6036 (toimisto)
sähköposti: riihimaen.hautausmaa@evl.fi
Jari Mulari, ylipuutarhuri, puh. 050 591 7094
Hanna Lehtonen, puutarhuri, puh. 050 558 8977
Riku Pitkälahti, puistopuutarhuri, puh. 050 524 1738

Hautapaikka Riihimäellä

Hautaoikeus

Riihimäen seurakunnan hautausmaalle on jokaisella riihimäkeläisellä oikeus tulla haudatuksi. Hautapaikasta, haudan avaamisesta, peittämisestä ja peruskunnostamisesta peritään korvaus voimassa olevan hinnaston mukaan. Ulkopaikkakuntalaisille nämä maksut ovat kaksinkertaiset.

Riihimäkeläisille sotiemme veteraaneille, joilla on sotilaspassissa rintamasotilastunnus, voidaan luovuttaa rintamiesalueelta maksuton hautapaikka. Myös hänen aviopuolisonsa voidaan haudata tähän paikkaan.

Hautaoikeuden hallinta-aika on 25 vuotta. Hautaoikeuden haltija, joka yleensä on lähin omainen, voi jatkaa hallinta-aikaa 25 vuoden jälkeen sen hetkisillä hinnoilla.

Hautaoikeuden haltijan antamalla kirjalliselle suostumuksella saadaan hautaa käyttää suvun jäsenien hautapaikkana.

Uurnahautaus ja tuhkan sirottelu muistolehtoon

Riihimäen hautausmaalla on erillisiä nurmikkopintaisia uurnahautaosastoja. Yhden neliön suuruiseen uurnahautapaikkaan voidaan haudata 9 uurnaa. Uurnia haudataan usein myös vanhaan arkkuhautaan.

Muistolehto on alue, jonne tuhkan voidaan haudata ilman uurnaa. Tuhka kätketään muistolehtoon seurakunnan toimesta, joten omaiset eivät tiedä hautausaikaa eikä hautauskohtaa. Muistolehdossa on yhteinen muistokivi, johon omainen voi kaiverruttaa alueelle haudatun nimen sekä syntymä- ja kuolinajan. Muistolehdossa on myös yhteismuistomerkki ”Kolme Ristiä”, jonka luokse voi tuoda leikkokukat ja muistokynttilät.

Tunnustukseton hauta-alue Hyvinkäällä

Riihimäkeläiselle vainajalle voidaan pyydettäessä osoittaa hautapaikka myös Hyvinkään tunnustuksettomalta hauta-alueelta. Lähiseurakuntien yhteinen tunnustukseton hauta-alue Hyvinkään Rauhanummessa on uskonnollisesti neutraali vaihtoehto niille, jotka eivät uskonnollisista tai katsomuksellisista syistä halua tulla haudatuksi evankelis-luterilaiselle hautausmaalle. Hautapaikka- ja hautausmaksut ovat samanhintaiset kuin haudattaessa Riihimäen hautausmaahan. Tämä mahdollisuus perustuu hautaustoimilakiin.

hautausmaa