Tervetuloa Riksun riparille!

Ilmoittautuminen vuoden 2022 ripareille tapahtuu
sähköisen lomakkeen kautta (ilmoittaudu tästä)  (AUKEAA 5.10.2022)

Ilmoittautuminen vuoden 2022 ripareille alkaa TIISTAINA 5.10. KLO 8 JA JATKUU PERJANTAIHIN 22.10. KLO 23.59 ASTI.

Huomioithan, että ilmoittautuessa tulee tunnistautua Suomi.fi-palvelun kautta ja luoda tunnukset ilmoittautumisjärjestelmään. Tämä tapahtuu huoltajan tunnuksin.

Kaverikoodilla ilmoittautuessa muista heti lomakkeen alussa klikata "täppä" Ilmoittaudun kaverikoodilla aktiiviseksi.
Näin kaverin leirivaihtoehdot näkyvät lomakkeella automaattisesti. 
Kaverikoodi tulee KAVEREISTA ENSIMMÄISEN SÄHKÖPOSTIIN ilmoittautumisen jälkeen.

Riihimäen seurakuntaan ja rippikoulun ikäluokkaan kuuluvat nuoret saavat rippikoulupostia ennen ilmoittautumisviikkoja. 
Kuori sisältää keltaisen rippikoulukortin, joka löytyy myös tämän tekstin alapuolelta sekä ilmoittautumisohjeet, jotka löytyvät myös tämän tekstin alapuolelta. 
Kirje tulee perille arviolta to 23.9.-ma 27.9. välisenä aikana.
Huom! Mikäli nuoren osoite ei ole saatavilla, ei kirjettä ole voitu lähettää.
 

​​​Kysyttävää? Ota yhteyttä.
Hanna Riikonen
hanna.riikonen@evl.fi
p. 050 524 1727

 

TÄSTÄ APUA ILMOITTAUTUESSA!

Luethan ohjeet huolella.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuessa seurakunnan leireille tai tapahtumiin käytetään sähköistä asiointipalvelua ja tämä mahdollistaa myös verkkomaksamisen. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa käytetään tietoturvan (GDPR) vuoksi julkishallinnon asiointipalveluiden yhteistä Suomi.fi -tunnistautumispalvelua, joka todentaa henkilöllisyyden. Tunnistautumisessa voit käyttää pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Asiointipalvelun asiakasrekisteriä ei luovuteta ulkopuolisille eikä käytetä markkinointiin. Mikäli asiointipalvelussa ilmenee ongelmia, ilmoitathan siitä meille, näin voimme pyytää palveluntarjoajaa korjaamaan mahdolliset ongelmat.

Ensimmäistä kertaa kirjautuminen palveluun:

•    Ilmoittautuminen alkaa osoitteesta www.riksunriparit.fi à Rippikoulut 2022 à linkki ilmoittautumislomakkeelle. Kun ilmoittaudut ensimmäistä kertaa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee rekisteröityä Suomi.fi tunnistautumispalvelun kautta.

•    Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. etunimi.sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

•    Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia. Laita tunnus ja salasana itsellesi muistiin.

Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Viime vuonna tunnistautumista käyttöön otettaessa ilmeni satunnaisia ongelmia tunnusten luomisessa – ota ongelman tullessa eteen yhteyttä, niin saadaan ohitettua ongelma luomalla uusi salasana seurakunnasta käsin.


Tässä lisäksi muutama vinkki…

 • Pääset sivuille www.riksunriparit.fi myös Riihimäen seurakunnan nettisivujen www.riihimaenseurakunta.fi kautta reittiä Tule mukaan à Rippikoulut à Rippikoulut 2022.
 • Muistathan laittaa kaikki tiedot lomakkeeseen tarkasti ja tarkistaa kirjoitusvirheet: erityisesti puhelinnumero ja sähköposti ovat oltava oikein, jotta tiedotteet tulevat perille. Sähköpostiosoitteessa ei saa olla siihen kuulumattomia isoja kirjaimia tai turhia välilyöntejä.
 • Lomakkeessa kysytään sekä nuoren että huoltajan tietoja – varmistathan, että huoltajan tiedot ovat paikkansa pitävät, eikä nuoren puhelinnumeroa tai sähköpostia ilmoiteta huoltajan yhteystiedoiksi! Käytämme tiedotuksessa sekä sähköpostia että tekstareita.
 • Sähköpostiosoitteeksi ja puhelinnumeroksi on hyvä ilmoittaa sellaiset, joita käyttää aktiivisesti koko rippikoulukevään ajan. Tietoja käytetään vain rippikoulun yhteydessä, eikä seurakunta käytä osoitteita tai numeroita mihinkään muuhun. 
 • Jos osallistuu jonkin toisen seurakunnan tai järjestön rippikouluun, on kuitenkin seurakuntaan tutustumisen jakso eli ennakkojakso suoritettava omassa kotiseurakunnassa. Tätä ryhmää kutsutaan Muualle menevien ryhmäksi ja sillä on oma vastuuvetäjä ja tapaamisia läpi kevään.
 • Jokaisen ilmoittautujan on kirjattava lomakkeelle 5 toivetta! Tämä johtuu järjestelmästä ja on välttämätöntä. Tästä huolimatta, mikäli haluaa kaupunkiriparille tai Muualle menevien ryhmään, toteutuvat nämä toiveet. Muissa tapauksissa paikat jaetaan arpoen ja erilaisia syitä ja toiveita priorisoiden. Siksi on hyvä varautua siihen, ettei välttämättä pääse siihen ryhmään, jota ensisijaisesti toivoi.
 • Kaverikoodi on numero-kirjainsarja, joka ilmestyy ilmoittautumislomakkeeseen heti alussa sille kahdesta kaverista, joka ilmoittautuu ensimmäisenä. Toisena ilmoittautuva voi syöttää kaverilta saamansa koodin tyhjään kenttään ilmoittautuessaan. Kaverikoodia voi käyttää keskenään vain kaksi kaveria. Kaveritoiveen/-toiveita voi LISÄKSI kirjata myös tyhjään kenttään, mutta koodin käyttäminen on helpoin ja varmin tapa.
 • Perusteisiin ja toiveisiin on hyvä kirjata rehellisesti auki omat toiveensa ja rajoitteensa – priorisoimme sellaisia toiveita, jotka ovat välttämättömiä. (Lue tästä lisää nettisivuiltamme.)
 • Emme tiedä nuoresta mitään, ellei meille siitä kerrota – kerrothan rehellisesti, mikäli nuorta kiusataan, mikäli hänellä on oppimisvaikeuksia tai mikäli hänellä on jokin sairaus. Näiden tietojen tarkoitus on tehdä rippikoulusta jokaiselle turvallinen kokemus ja auttaa nuorta sopeutumaan kaikkeen, mitä riparilla tapahtuu tai tehdään.
 • Rippikoulujen hinnat löytyvät nettisivuilta. Riparista voi anoa maksuvapautusta nettisivuilta löytyvien ohjeiden mukaan kevään aikana.
 • Riksun riparille voi ilmoittautua myös muuhun kuin Riihimäen seurakuntaan tai kristilliseen yhteisöön kuuluva tai kirkkoon kuulumaton nuori. Tällöin maksu on 1,5-kertainen.
 • Rippikoulun yhteydessä on mahdollista kastaa nuori (mikäli häntä ei ole kastettu) ja liittää hänet näin seurakuntaan. Kaste tapahtuu ennen konfirmaatiota ja siitä on sovittava erikseen oman riparin papin kanssa. Huoltaja, muistathan kertoa kastetoiveesta hyvissä ajoin! Seurakuntaan kuulumattomuus on myös merkittävä lomakkeelle.

Ole rohkeasti yhteydessä kaikissa pulmatilanteissa ja käy lukemassa lisää ohjeita sivuilta www.riksunriparit.fi à Kysyttävää rippikouluista?

 

PS. Olen tavoitettavissa puhelimitse (050 524 1727) sekä sähköpostitse (hanna.riikonen@evl.fi) ilmoittautumisen ajan kysymyksiä varten.
Viikolla 41 eli 11-15.10. tavoitat minut kuitenkin parhaiten tekstarilla, Whatsapilla tai sähköpostitse, sillä olen koulutuksessa.

Riparivaihtoehdot vuonna 2022

Talvi Hirvijärvi: 19.–26.2.
Hirvijärvi 1: 6-13.6.
Kaupunkiripari: 6-10. ja 13–17.6.
Eerikkilän seikkailuripari 1: 6-13.6.
Eerikkilän seikkailuripari 2: 9-16.6.
Hirvijärvi 2: 14–21.6.
Wuolle kartanoripari 1: 12.6– 19.6.
Hirvijärvi 3: 5-12.7.
Hirvijärvi 4: 13–20.7.
Hirvijärvi 5: 21–28.7.
Wuolle kartanoripari 2: 25.7.–1.8.
SaSu-kansainvälinen ripari: 29.7–7.8.
Muualle menevien ryhmä - kevät 2022

riparit
Kuva: Rippikoululaiset ovat muodostaneet itsestään tähtikuvion

Riparien hinnat vuonna 2022:

Hirvijärven leirit 170e
SaSu-ripari 220e
Eerikkilän seikkailuleirit 200e
Wuolteen kartanoriparit 160e
Kaupunkikoulu 55e 

 


Hinnat muodostuvat ns. riparin omavastuusta eli 37% yhden riparilaisen kokonaiskustannukset sekä yhteiskuljetuksesta leirille ja mahdollisesta ohjelmasta. Ripareihin voi hakea maksuvapautusta joko taloustoimiston tai diakoniatyöntekijän kautta.