Tervetuloa Riksun riparille!

 


Unohtuiko ilmoittautuminen, mutta haluaisit vielä mukaan? 

Ota yhteys Hannaan, hanna.riikonen@evl.fi tai 050 5241727.

Ilmoittautuminen vuoden 2021 ripareille tapahtuu
sähköisen lomakkeen kautta (ilmoittaudu tästä)

Ilmoittautuminen vuoden 2021 ripareille alkoi TIISTAINA 29.9. KLO 8 JA JATKUI SUNNUNTAIHIN 11.10. KLO 23.59 ASTI.
Riihimäen seurakuntaan ja rippikoulun ikäluokkaan kuuluvat nuoret saivat rippikoulupostia ennen ilmoittautumisviikkoja. Kuori on sisältänyt keltaisen rippikoulukortin, joka löytyy palkista oikealta sekä ilmoittautumisohjeet, jotka löytyvät tämän tekstin alapuolelta.
Huom! Mikäli nuoren osoite ei ole saatavilla, ei kirjettä ole voitu lähettää.

Huomioithan, että ilmoittautuessa tulee tunnistautua Suomi.fi-palvelun kautta ja luoda tunnukset ilmoittautumisjärjestelmään. Tämä tapahtuu huoltajan tunnuksin.

​​​Kysyttävää? Ota yhteyttä.
Hanna Riikonen
hanna.riikonen@evl.fi
p. 050 524 1727

 

 

Vuoden 2022 riparit julkaistaan elokuussa!

Rippikouluikäluokan 2022 nuorille lähetetään elo-syyskuussa kirje kotiin, jossa on rippikoulukortti ja ohjeet ilmoittautumiseen. 

TÄSTÄ APUA ILMOITTAUTUESSA!

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuessa seurakunnan leireille tai tapahtumiin käytetään sähköistä asiointipalvelua ja tämä mahdollistaa myös verkkomaksamisen. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa käytetään tietoturvan (GDPR) vuoksi julkishallinnon asiointipalveluiden yhteistä Suomi.fi -tunnistautumispalvelua, joka todentaa henkilöllisyyden. Tunnistautumisessa voit käyttää pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Asiointipalvelun asiakasrekisteriä ei luovuteta ulkopuolisille eikä käytetä markkinointiin. Mikäli asiointipalvelussa ilmenee ongelmia, ilmoitathan siitä meille, näin voimme pyytää palveluntarjoajaa korjaamaan mahdolliset ongelmat.

Ensimmäistä kertaa kirjautuminen palveluun:

•    Ilmoittautuminen alkaa osoitteesta www.riksunriparit.fi à Rippikoulut 2021 à linkki ilmoittautumislomakkeelle. Kun ilmoittaudut ensimmäistä kertaa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee rekisteröityä Suomi.fi tunnistautumispalvelun kautta.

•    Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

•    Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.


Tässä lisäksi muutama vinkki…

 • Pääset sivuille www.riksunriparit.fi myös Riihimäen seurakunnan nettisivujen www.riihimaenseurakunta.fi kautta reittiä Tule mukaan à Rippikoulut à Rippikoulut 2021.
 • Muistathan laittaa kaikki tiedot lomakkeeseen tarkasti ja tarkistaa kirjoitusvirheet: erityisesti puhelinnumero ja sähköposti ovat oltava oikein, jotta tiedotteet tulevat perille. Sähköpostiosoitteessa ei saa olla siihen kuulumattomia isoja kirjaimia tai turhia välilyöntejä.
 • Lomakkeessa kysytään sekä nuoren että huoltajan tietoja – varmistathan, että huoltajan tiedot ovat paikkansa pitävät, eikä nuoren puhelinnumeroa tai sähköpostia ilmoiteta huoltajan yhteystiedoiksi!
 • Sähköpostiosoitteeksi ja puhelinnumeroksi on hyvä ilmoittaa sellaiset, joita käyttää aktiivisesti koko rippikoulukevään ajan. Tietoja käytetään vain rippikoulun yhteydessä, eikä seurakunta käytä osoitteita tai numeroita mihinkään muuhun. 
 • Jos osallistuu jonkin toisen seurakunnan tai järjestön rippikouluun, on kuitenkin seurakuntaan tutustumisen jakso eli ennakkojakso suoritettava omassa kotiseurakunnassa. Tätä ryhmää kutsutaan Muualle menevien ryhmäksi ja sillä on oma vastuuvetäjä ja tapaamisia läpi kevään.
 • Jokaisen ilmoittautujan on kirjattava lomakkeelle 5 toivetta! Tämä johtuu järjestelmästä ja on välttämätöntä. Tästä huolimatta, mikäli haluaa kaupunkiriparille tai Muualle menevien ryhmään, toteutuvat nämä toiveet. Muissa tapauksissa paikat jaetaan arpoen ja erilaisia syitä ja toiveita priorisoiden. Siksi on hyvä varautua siihen, ettei välttämättä pääse siihen ryhmään, jota ensisijaisesti toivoi.
 • Kaverikoodi on numero-kirjainsarja, joka ilmestyy ilmoittautumislomakkeeseen sille kahdesta kaverista, joka ilmoittautuu ensimmäisenä. Toisena ilmoittautuva voi syöttää kaverilta saamansa koodin tyhjään kenttään ilmoittautuessaan. Kaverikoodia voi käyttää keskenään vain kaksi kaveria. Kaveritoiveen/-toiveita voi LISÄKSI kirjata myös tyhjään kenttään, mutta koodin käyttäminen on helpoin ja varmin tapa.
 • Perusteisiin ja toiveisiin on hyvä kirjata rehellisesti auki omat toiveensa ja rajoitteensa – priorisoimme sellaisia toiveita, jotka ovat välttämättömiä. (Lue tästä lisää nettisivuiltamme.)
 • Emme tiedä nuoresta mitään, ellei meille siitä kerrota – kerrothan rehellisesti, mikäli nuorta kiusataan, mikäli hänellä on oppimisvaikeuksia tai mikäli hänellä on jokin sairaus. Näiden tietojen tarkoitus on tehdä rippikoulusta jokaiselle turvallinen kokemus ja auttaa nuorta sopeutumaan kaikkeen, mitä riparilla tapahtuu tai tehdään.
 • Rippikoulujen hinnat löytyvät nettisivuilta. Riparista voi anoa maksuvapautusta nettisivuilta löytyvien ohjeiden mukaan.
 • Riksun riparille voi ilmoittautua myös muuhun kuin Riihimäen seurakuntaan tai kristilliseen yhteisöön kuuluva tai kirkkoon kuulumaton nuori. Tällöin maksu on 1,5-kertainen.
 • Rippikoulun yhteydessä on mahdollista kastaa nuori (mikäli häntä ei ole kastettu) ja liittää hänet näin seurakuntaan. Kaste tapahtuu ennen konfirmaatiota ja siitä on sovittava erikseen oman riparin papin kanssa. Huoltaja, muistathan kertoa kastetoiveesta hyvissä ajoin!
 • Rippikoulusuunnitelmia vuodelle 2021 tehdään normaalisti ja turvallisin mielin – suunnitelmat ovat aina muutettavissa ja kaikista muutoksista tiedotetaan reaaliaikaisesti huoltajia.
  On tärkeää, että kaikkiin ripariin liittyviin tilaisuuksiin osallistutaan vain terveenä ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, jotta pysytään terveinä!

Millaisia ovat leiripaikat?

Hirvijärvi...
on riihimäkeläisille tuttu, oma leiripaikka Hirvijärven rannalla. Hirvijärvellä saa nauttia luonnosta, sillä ympärillä on metsää ja upea järvimaisema. Leirikeskuksessa majoitutaan 4-6 hengen huoneissa ja käytäviltä löytyy monta vessaa ja suihkua yhteiseen käyttöön. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee iso, punainen sali, jossa vietellään yhteisiä ohjelmahetkiä. Ruokalassa nautitaan emäntien tekemää kotiruokaa.
Ulkoa, piha-alueelta löytyy leirikirkko aivan rannasta, lentopallokenttä ja koriskenttä, pikkuinen leikkipuisto, nuotiopaikka penkkeineen ja paljon tilaa temmeltää ja viettää aikaa.
​​​​​​​Rantasaunassa saunoo koko leiri samaan aikaan ja laiturilta pääsee uimaan.
​​​​​​​Illat päättyvät Vanhan kappelille, josta iltahämärässä aukeaa hieno näköala yli järven.
​​​​​​​Hirvijärven leirit ovat suosituimpia kaikista ripareista, sillä monella liittyy paljon muistoja ja tunteita omaan, tuttuun leiripaikkaan.
​​​​​​​Hirvijärveen pääsee tutustumaan oman seurakunnan nettisivujen kautta, www.riihimaenseurakunta.fi

 

Evo...
​​​​​​​tarkoittaa siis Evon Metsäopistoa Evolla, Hämeenlinnan Lammilla. Evo on ollut jo muutaman vuoden ajan tosi suosittu ja tykätty leiripaikka, eikä suotta. Metsäopistolla on tilaa ja luontoa, jossa viettää aikaa. Rantasauna terasseineen ja laitureineen on ehkä yksi parhaista! Evolla saa uida ja saunoa mielin määrin ja yhtenä iltana lämpiää myös savusauna. Evon leireillä on myös mahdollisuus päästä melomaan yhdessä kanoottiretkellä.
​​​​​​​Evolla majoitutaan asuntolan kahden hengen huoneissa ja ohjelmaa järjestetään ympärillä olevissa rakennuksissa ja tietysti ulkona.

Kannisto...
​​​​​​​on kotieläintila Alastarolla, jota on jo vuosia isännöinyt yksi perhe. Kannisto on mukana vuoden 2021 riparivalikoimassa, koska siitä tykättiin niin paljon edellisenä vuonna!
​​​​​​​Kannistossa on ympärillä luontoa, mutta myös eläimiä. Eläimiä pääsevät kaikki hoitamaan ja silittelemään leirin aikana monta kertaa - tämä oli oikeasti se Kanniston tykätyin juttu kesällä -20. Myös sauna lämpiää useammassa paikassa ja vielä joka ilta!
Kanniston kotieläintilan osoite on www.kannistontila.fi

Houtskari...
​​​​​​​sijaitsee saaristossa ja on siis pieni, ruotsinkielinen saari kahden lossimatkan päässä rannikolta. Houtskarin maisemat ovat jotain sellaista, jota ei muualla koe. Leiri vietetään Saaristokoulun tiloissa, aivan meren rannassa ja Houtskarin ihanan, punaisen puukirkon vieressä. Saaristokoululla syödään kotiruokaa ja nautitaan luonnosta, leirin aikana pääsee myös perinnepurjehtimaan. Majoitustiloissa nukutaan yhdessä kaverin kanssa. Saarella kävellään ja tutustutaan ympäristöön.
​​​​​​​Houtskarin saaristokoulun sivut löytyvät osoitteesta www.skargardsskolan.fi ja Houtskarista lisää tietoa ja kuvia saa googlettamalla esimerkiksi Houtskari.
​​​​

 

 

riparit
Kuva: Rippikoululaiset ovat muodostaneet itsestään tähtikuvion

Suuri ihme - Rippikoulusuunnitelma 2017

 

​​​​​​

​​​​​​​Kuva: Rippikoululaisia Narniassa

Kuva sivu 1: Ihmisiä välkehtivän veden äärellä, hevonen haukkaa porkkanaa, rippikoululaiset soutavat kanootilla, kaksi kaverusta auringonlaskussa.
​​​​​​​Kuva sivu 2: Rippikoulupappi

Riparien hinnat vuonna 2021:

Hirvijärven leirit 170e

Evon leirit 190e

Kanniston ripari 120e

Houtskarin ripari 170e


Hinnat muodostuvat ns. riparin omavastuusta eli 37% yhden riparilaisen kokonaiskustannukset sekä yhteiskuljetuksesta leirille ja mahdollisesta ohjelmasta. Ripareihin voi hakea maksuvapautusta joko taloustoimiston tai diakoniatyöntekijän kautta.