Tervetuloa Riksun riparille vuonna 2023! 

Ilmoittautuminen vuoden 2023 ripareille tapahtuu
sähköisen lomakkeen kautta - klikkaa TÄSTÄ päästäksesi lomakkeelle!


Ilmoittautuminen vuoden 2023 ripareille ollut auki lokakuussa. Jos olet unohtanut ilmoittautumisen, sovithan erikseen Hannan kanssa lomakkeen uudelleen avaamisesta!


Ohjeita ja vinkkejä ilmoittautumiseen alempaa - luethan ennen ilmoittautumisen aloittamista!
Katso myös alta löytyvä video.

Muistathan, että nuoren tulee huoltajan jälkeen täydentää omat tietonsa! Muutoin ilmoittautuminen näkyy järjestelmässä nimettömänä, eikä nuorta voida sijoittaa rippikouluryhmään! Ohjevideo alla kertoo tarkemmin, miten tietojen täydentäminen tapahtuu. Jos nuoren tunnukset ovat unohtuneet tai niitä ei otettu ylös, voi huoltaja käydä palauttamassa tunnukset kirjautumalla omilla asiointitunnuksillaan palveluun ja painamalla kohtaa OMAT TIEDOT oikeasta ylänurkasta. 

Ilmoittautumisajan päätyttyä pääsee asiointipalveluun kirjautumaan tästä linkistä. 

 • Huomioithan, että ilmoittautuessa tulee tunnistautua vahvan tunnistautumisen kautta ja luoda tunnukset ilmoittautumisjärjestelmään. Tämä tapahtuu huoltajan verkkopankkitunnuksin. Tunnistautumisen jälkeen nuori itse hyväksyy ja täydentää tarvittaessa tietojaan linkin kautta, jonka hän saa tekstiviestitse ja sähköpostitse. Näin hän myös näkee, mitä tietoja hänestä lomakkeelle huoltaja on kirjannut. Tiettyjä tietoja vain huoltaja voi kirjata. (Lisää tästä videolla!)
   
 • Kaverikoodilla ilmoittautuvat (kaverikaksikosta järjestyksessään toinen ilmoittautuva, joka on saanut ensimmäiseltä koodin) syöttää koodin lomakkeen alussa.
   
 • Riihimäen seurakuntaan ja rippikoulun ikäluokkaan kuuluvat nuoret saavat rippikoulupostia ennen ilmoittautumisviikkoja. Kuori sisältää keltaisen rippikoulukortin, joka löytyy myös tämän tekstin alapuolelta sekä ilmoittautumisohjeet, jotka löytyvät myös tämän tekstin alapuolelta. 
  Kirje lähtenyt matkaan 12.9.
  Huom! Mikäli nuoren osoite ei ole saatavilla, ei kirjettä voida lähettää.

 

 

YouTube-video

YouTube-video

Tässä lisäksi muutama vinkki…

 

 • Pääset sivuille www.riksunriparit.fi myös Riihimäen seurakunnan nettisivujen www.riihimaenseurakunta.fi kautta reittiä Tule mukaan à Rippikoulut à Rippikoulut 2023. 
 • Jos nuori unohtaa omat tunnuksensa, voi vanhempi kirjautumalla sisään Katrina Asiointi-tunnuksilla käydä kohdasta Omat tiedot muokkaamassa nuorelle uudet tunnukset. 

 • Muistathan laittaa kaikki tiedot lomakkeeseen tarkasti ja tarkistaa kirjoitusvirheet: erityisesti puhelinnumero ja sähköposti ovat oltava oikein, jotta tiedotteet tulevat perille. Sähköpostiosoitteessa ei saa olla siihen kuulumattomia isoja kirjaimia tai turhia välilyöntejä.

 • Lomakkeessa kysytään sekä nuoren että huoltajan tietoja – varmistathan, että huoltajan tiedot ovat paikkansa pitävät, eikä nuoren puhelinnumeroa tai sähköpostia ilmoiteta huoltajan yhteystiedoiksi! Käytämme tiedotuksessa sekä sähköpostia että tekstareita.

 • Sähköpostiosoitteeksi ja puhelinnumeroksi on hyvä ilmoittaa sellaiset, joita käyttää aktiivisesti koko rippikoulukevään ajan. Tietoja käytetään vain rippikoulun yhteydessä, eikä seurakunta käytä osoitteita tai numeroita mihinkään muuhun. 

 • Jos osallistuu jonkin toisen seurakunnan tai järjestön rippikouluun, on kuitenkin seurakuntaan tutustumisen jakso eli ennakkojakso suoritettava omassa kotiseurakunnassa. Tätä ryhmää kutsutaan Muualle menevien ryhmäksi ja sillä on oma vastuuvetäjä ja tapaamisia läpi kevään.

 • Jokaisen ilmoittautujan on kirjattava lomakkeelle 5 toivetta! Tämä johtuu järjestelmästä ja on välttämätöntä. Tästä huolimatta, mikäli haluaa kaupunkiriparille tai Muualle menevien ryhmään, toteutuvat nämä toiveet. Muissa tapauksissa paikat jaetaan arpoen ja erilaisia syitä ja toiveita priorisoiden. Siksi on hyvä varautua siihen, ettei välttämättä pääse siihen ryhmään, jota ensisijaisesti toivoi.

 • Kaverikoodi on koodi, joka lähetetään ilmoittautumisen vahvistussähköpostissa sille kahdesta kaverista, joka ilmoittautuu ensimmäisenä. Toisena ilmoittautuva voi syöttää kaverilta saamansa koodin tyhjään kenttään ilmoittautuessaan, heti lomakkeen alussa. Kaverikoodia voi käyttää keskenään vain kaksi kaveria. Kaveritoiveen/-toiveita voi LISÄKSI kirjata myös tyhjään kenttään, mutta koodin käyttäminen on helpoin ja varmin tapa.
  HUOM! Tarkista myös roskaposti, jos vahvistussähköpostia ei näy! 

 • Perusteisiin ja toiveisiin on hyvä kirjata rehellisesti auki omat toiveensa ja rajoitteensa – priorisoimme sellaisia toiveita, jotka ovat välttämättömiä. 

 • Emme tiedä nuoresta mitään, ellei meille siitä kerrota – kerrothan rehellisesti, mikäli nuorta kiusataan, mikäli hänellä on oppimisvaikeuksia tai mikäli hänellä on jokin sairaus. Näiden tietojen tarkoitus on tehdä rippikoulusta jokaiselle turvallinen kokemus ja auttaa nuorta sopeutumaan kaikkeen, mitä riparilla tapahtuu tai tehdään.

 • Rippikoulujen hinnat löytyvät nettisivuilta. Riparista voi anoa maksuvapautusta nettisivuilta löytyvien ohjeiden mukaan kevään aikana.

 • Riksun riparille voi ilmoittautua myös muuhun kuin Riihimäen seurakuntaan tai kristilliseen yhteisöön kuuluva tai kirkkoon kuulumaton nuori. Tällöin maksu on 1,5-kertainen.

 • Rippikoulun yhteydessä on mahdollista kastaa nuori (mikäli häntä ei ole kastettu) ja liittää hänet näin seurakuntaan. Kaste tapahtuu ennen konfirmaatiota ja siitä on sovittava erikseen oman riparin papin kanssa. Huoltaja, muistathan kertoa kastetoiveesta hyvissä ajoin! Seurakuntaan kuulumattomuus on myös merkittävä lomakkeelle.

Kuva: vaeltajat sillalla pilvisen taivaan alla.

Vaivaako tekninen pulma? 
Eikö homma pelitä? 
Etkö tiedä, mitä lomakkeelle kirjoittaa?
Unohtuiko ilmoittautuminen?
Haluatko vielä muokata lomaketta, mutta unohdit tunnukset? 
Haluatko kysyä jotain? 

Ota rohkeasti yhteyttä Hannaan,

050 5241727 tai
hanna.riikonen@evl.fi

Riparien hinnat vuonna 2023:

Hirvijärven leirit 160e
SaSu-ripari 220e
Eerikkilän seikkailu ja sportti 170e
Wuolteen kartanoriparit 170e
Kaupunkikoulu 55e 

 


Hinnat muodostuvat ns. riparin omavastuusta eli 37% yhden riparilaisen kokonaiskustannukset sekä yhteiskuljetuksesta leirille ja mahdollisesta ohjelmasta. Ripareihin voi hakea maksuvapautusta joko taloustoimiston tai diakoniatyöntekijän kautta.