Kuvakavalkadi nimikkoläheteistä ja -kohteista

Nimikkolähetit  Seurakunnan tukikohteet  Ystävyysseurakunnat  Lähetysjärjestöt

Liity lähetystyön postituslistalle

Ilmoittaudu vapaaehtoistehtäviin tästä linkistä

Kerro oma ideasi tai ehdotuksesi meille

Nirmalan tarina

Tapasin Nirmalan ja Prakashin avioparien kertauskurssilla Nepalissa. Avioliiton alku ei ollut helppo.

Vanhin poika kuoli 3-vuotiaana, kaksi pikkuveljeä alle vuoden ikäisinä. Kaksi tytärtä jäi eloon. Tuli riitoja. Mies käytti alkoholia ja oli väkivaltainen. Hän ja taloudessa asuva anoppi syyttivät vaimoa tilanteesta. Nepalilaiseen kulttuuriin kuuluu yhä vahvasti ajatus, että perheessä täytyy olla poika.

Kaiken keskellä Nirmalan terveys horjui. Silloin eräs ystävä kutsui hänet kirkkoon. Nirmalan puolesta rukoiltiin, hän alkoi käydä kirkossa ja kääntyi kristityksi. Kun Prakash näki vaimonsa paranevan ja odottavan lasta, jota uskoi pojaksi, myös hänestä tuli kristitty. Lapsi oli poika ja jäi eloon.

Pariskunta osallistui avioparikurssille, jotka ovat Nepalissa jotain aivan uutta. Perinteisesti vaimo on hyvin alisteisessa suhteessa mieheensä. He kertoivat löytäneensä kursseilla aivan uudenlaisen suhteen sekä keskenään että lapsiinsa. Keskinäinen rakkaus säteili heistä – 19 avioliittovuoden jälkeen, joista ensimmäiset eivät suinkaan olleet kovin auvoisia.

Elina Lind, perhetyö Nepal

Lähetyskohteemme