Nimikkolähetit

Pastori Pasi Hujanen, Inkerin kirkko
Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen kautta

Pasi Hujanen on toiminut pitkään Inkerin evankelisluterilaisen kirkon eri tehtävissä; Pushkinin seurakunnan kirkkoherrana, kirkon kansliapäällikkönä, ja nykyisin Pietarin ja Länsi-Inkerin rovastikunnan pappina. Hänen työhönsä kuuluvat mm. suomenkieliset jumalanpalvelukset ja kotikäyntityö. Virossa Pasi  käy viemässä avustuskuormia ja pitämässä suomenkielisiä jumalanpalveluksia.

Inkeriläisvanhusten kunto huononee ja liikenneyhteydet heikkenevät; heidän avustamisensa on tärkeää, etteivät he jäisi kirkon toiminnan ulkopuolelle.

Huhtikuusta 2021 lähtien Pasi on taas koronarajoitusten jälkeen päässyt Venäjälle, tosin ei omalla autolla vaan lentokoneella. Rukoilemme turvallisia matkoja vuokra-autolla Venäjällä!

Asta Vuorinen, Japani,
Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta

Asta on töissä Japanissa HAT-Koben seurakunnassa. Koronarajoitukset ovat kiristyneet sielläkin taas loppukesästä 2021. Jumalanpalveluksia pystyttiin välillä pitämään ja jopa viettämään ehtoollista, mutta olympialaisten jälkeen toiminta lienee taas pysähdyksissä.

Seurakunnassa ei ole työssä muita suomalaisia, mutta japanilainen Yoshida-sensei toimii seurakunnan pappina toisen seurakunnan ohella, ja hänen toisen seurakunnan jumalanpalveluksensa lähetetään Facebookin kautta myös HAT-Kobelaisille. Evankelista Kitasako-sensei on Astan vakituinen HAT-Kobessa.

Heinäkuun 2021 kirjeestä: "Yoshida-senseimme on vaimonsa Makikon kanssa innokkaita lapsityön tekijöitä. Ennen pandemiaa meillä oli suunnitelma aloittaa seurakunnassa enemmän lapsille suunnattua toimintaa, asuuhan kirkon lähistöllä paljon lapsia, mutta suunnitelma jouduttiin laittamaan tauolle pandemian puhjettua. Elämme toivossa, että pian saisimme HAT-Kobessa avata ovet aivan erityisesti lapsille."

Kuva: Philippe Gueissaz

Juhani, pakolaistyö
Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta

Aikaisemmin Keski-Aasiassa työskennellyt Juhani aloitti maahanmuuttoaallon siivittämänä syksyllä 2016 työn maahanmuuttajien parissa Suomessa. Hän kohtaa maahanmuuttajia ja pakolaisia heidän omalla äidinkielellään, jonka hän on Keski-Aasiassa oppinut, ja opettaa heille Raamattua ja kristillistä uskoa. Juhani toimii myös kouluttajana sekä resurssi- ja tukihenkilönä maahanmuuttajien parissa työskenteleville. Lisäksi hän pitää yhteyttä Keski-Aasian yhteistyötahoihin ja -kumppaneihin sekä maailmanlaajuisiin Keski-Aasialaisten pakolaisten parissa työtä tekeviin yhteistyötahoihin ja verkostoihin.

Vastauksena muuttuneeseen lähetystyön globaaliin tilanteeseen Juhani kohtaa nykyisessä työssään ihmisiä, joiden tavoittamiseksi aikaisemmin täytyi matkustaa kauas ja vaikeisiin olosuhteisiin. Nyt heidän parissaan voi työskennellä vapaasti omassa maanosassamme.

Rukoilemme Juhanille viisautta pakolaisten tulevien koulutuksien suunnitteluun.

Kuva: Kamera-Piste

Lähetyksen etusivu Seurakunnan tukikohteet Ystävyysseurakunnat  Lähetysjärjestöt