Nimikkolähetit

Pastori Pasi Hujanen, Inkerin kirkko
Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen kautta

Pasi Hujanen on toiminut pitkään Inkerin evankelisluterilaisen kirkon eri tehtävissä; Pushkinin seurakunnan kirkkoherrana, kirkon kansliapäällikkönä, ja nykyisin Pietarin ja Länsi-Inkerin rovastikunnan pappina. Hänen työhönsä kuuluvat mm. suomenkieliset jumalanpalvelukset ja kotikäyntityö.
Inkeriläisvanhusten kunto huononee ja liikenneyhteydet heikkenevät, siksi heidän avustamisensa on tärkeää etteivät he jäisi kirkon toiminnan ulkopuolelle.

Koronarajoitusten vuoksi Pasi ei ole päässyt kevään ja kesän 2020 aikana Venäjälle, mutta mahdollisesti raja avautuu elokuun lopussa. Rukoilemme viisautta näihin ja muihin viranomaispäätöksiin! Virossa Pasi on käynyt viemässä avustuskuormia rajojen avauduttua.

Rukoilemme Pasin kanssa Inkerin kirkon talouden ja erityisesti seurakuntien omavaraisuuden puolesta, sekä viisautta erottaa asiat, jotka pitää hyväksyä paikallisina tapoina ja asiat, joita ei pidä hyväksyä.

Asta Vuorinen, Japani,
Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta

Asta on töissä Japanissa HAT-Koben seurakunnassa. Koronan takia hän ei uskaltanut kesällä 2020 lähteä lomalle Suomeen, koska ei olisi välttämättä pystynyt lentämään takaisin. Suomalaiset kollegat palasivat Suomeen 3.7., ja japanilainen kollega Yoshida-sensei vihittiin papiksi heinäkuun lopussa sähköpostitse pidetyssä japanilaisen yhteistyökirkon vuosikokouksessa. "Rukoillaan viisautta pastori Yoshidalle sekä kirkon uusille johtajille heidän paimentehtävissään."

"Heinäkuussa olen muutenkin päässyt kokeilemaan, mihin kaikkeen kielitaitoni taipuu. Olen käynyt mm. hammaslääkärissä ja vaihtanut puhelinliittymää sujuvasti japaniksi. Hyvä minä!", Asta kirjoittaa.

Kuva: Philippe Gueissaz

Eeva-Liisa ja Rauno Rantasuomela, Angola,
Suomen Lähetysseuran kautta

Eeva-Liisa toimii kirkon talouskoordinaattorina työskennellen kirkon monen eri projektin ja organisaation yhteydessä. Rauno toimii kirkon huoltokouluttajana.

Kesäkuussa 2020 Rantasuomelat kirjoittivat:

"Korona-rajoituksia alettiin purkaa asteittain kaikkialla muualla paitsi pääkaupunkiseudulla Luandassa. Tulevana sunnuntaina kirkot (paitsi Luandassa ja Cuanza-Nortessa) saavat aloittaa toimintansa tarkkoja ohjeistuksia noudattaen. Niihin kuuluu mm. kuumeen mittaus ennen kirkkoon astumista, ja jumalanpalvelus saa kestää ainostaan 1,5 h (yleensä se venyy jopa 3 h mittaiseksi).

Suomen Lähetysseuran tukemat erityishankkeet (Martti Luther -koulu, Onnellinen lapsi, Lubangon orpokotihanke ja katulapsihanke) ovat toimineet erityisjärjestelyin koko karanteenin ajan.

​​​​​​​Jätämme pandemian ja kokonaistilanteen Afrikassa ja koko maailmassa Kaikkivaltiaan Herramme käsiin."

Juhani Mäkilä, pakolaistyö
Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta

Aikaisemmin Keski-Aasiassa työskennellyt Juhani Mäkilä aloitti maahanmuuttoaallon siivittämänä syksyllä 2016 työn maahanmuuttajien parissa Suomessa. Hän kohtaa maahanmuuttajia ja pakolaisia heidän omalla äidinkielellään, jonka hän on Keski-Aasiassa oppinut, ja opettaa heille suomalaista kulttuuria ja tapoja sekä Raamattua ja kristillistä uskoa. Juhani toimii myös kouluttajana sekä resurssi- ja tukihenkilönä maahanmuuttajien parissa työskenteleville. Lisäksi hän pitää yhteyttä Keski-Aasian yhteistyötahoihin ja -kumppaneihin sekä maailmanlaajuisiin Keski-Aasialaisten pakolaisten parissa työtä tekeviin yhteistyötahoihin ja verkostoihin.

Vastauksena muuttuneeseen lähetystyön globaaliin tilanteeseen Juhani kohtaa nykyisessä työssään ihmisiä, joiden tavoittamiseksi aikaisemmin täytyi matkustaa kauas ja vaikeisiin olosuhteisiin. Nyt heidän parissaan voi työskennellä vapaasti omassa maanosassamme.

Rukoilemme Juhanille viisautta pakolaisten tulevien koulutuksien suunnitteluun.

Kuva: Kamera-Piste

Lähetyksen etusivu Seurakunnan tukikohteet Ystävyysseurakunnat  Lähetysjärjestöt