Pastori Pasi Hujanen, Inkerin kirkko,
Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen kautta

Pasi Hujanen on toiminut pitkään Inkerin evankelisluterilaisen kirkon eri tehtävissä; Pushkinin seurakunnan kirkkoherrana, kirkon kansliapäällikkönä, ja nykyisin Pietarin ja Länsi-Inkerin rovastikunnan pappina. Hänen työhönsä kuuluvat mm. suomenkieliset jumalanpalvelukset ja kotikäyntityö.
Inkeriläisvanhusten kunto huononee ja liikenneyhteydet heikkenevät, siksi heidän avustamisensa on tärkeää etteivät he jäisi kirkon toiminnan ulkopuolelle.

Rukoilemme Pasin kanssa Inkerin kirkon talouden ja erityisesti seurakuntien omavaraisuuden puolesta, sekä viisautta erottaa asiat, jotka pitää hyväksyä paikallisina tapoina ja asiat, joita ei pidä hyväksyä. Kiitämme kahden vuoden viisumista, jonka hän sai lokakuun lopussa 2019!

Jaakko Nuutila ja Vaula Veirala, Senegal
Suomen Lähetysseuran kautta

Jaakosta ja Vaulasta tuli Riihimäen seurakunnan nimikkolähettejä Takon perheen palattua Suomeen. He lähtivät kesällä 2019 Senegaliin. Jaakko jatkaa Heikki Takon työtä SLS:n Länsi-Afrikan aluepäällikkönä. Hallinnollisten töiden lisäksi hän käy tutustumassa muiden lähetystyöntekijöden työhön ja vierailee seurakunnissa. Vaula toimii naistenkeskuksessa, ja vastaa vapaaehtoistyöntekijöistä ja vierailijoista. Pariskunta on aiemmin ollut Lähetysseuran lähetteinä Namibiassa ja sen jälkeen asunut parikymmentä vuotta Suomessa.

Rukousaihe: Tämän vuoden (2019) sato jää vähäiseksi. Sadosta osa menee vielä siemenviljaksi. Ruoan riittävyys on rukousten varassa.

Asta Vuorinen, Japani,
Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta

Asta on töissä Japanissa HAT-Koben seurakunnassa. Helmikuussa alkanut suomen kielen kurssi on lähtenyt mukavasti käyntiin ja on jo puolivälissä. "Kurssilla on noin kahdeksan innokasta  opiskelijaa. 50 minuuttia kuluu yhdessä hujauksessa, joten kelloa pidettävä silmällä että aikaa jää myös raamattuopetukselle.

Viimeisen kuukauden aikana korona-virus on noussut puheisiin ja uutisiin. Seuraamme tilannetta täällä tiiviisti ja olemme peruneet tilaisuudet maaliskuun kahdelta ensimmäiseltä viikolta. Muistakaamme koko tilannetta rukouksin niin täällä kuin muuallakin maailmassa."

Kuva: Philippe Gueissaz

Eeva-Liisa ja Rauno Rantasuomela, Angola,
Suomen Lähetysseuran kautta

Eeva-Liisa toimii kirkon talouskoordinaattorina työskennellen kirkon monen eri projektin ja organisaation yhteydessä. Rauno toimii kirkon huoltokouluttajana.

Maaliskuussa 2020 Rantasuomelat kirjoittivat:

Kerroimme viime kirjeessä nälänhädästä ja kuinka Suomen Lähetysseura myönsi rahallista tukea projektiin, jolla toimitettiin ruoka-apua Lubangon katulapsille ja ruoka- sekä siemenvilja-apua Etelä-Angolaan.

Kuivuudesta kärsineet perheet saivat uutta toivoa satokauteen, kun he saivat ruokaa ja ennen kaikkea siemenviljaa. Sateita on ollut kohtalaisesti uuden satokauden alettua ja ihmiset ovat pystyneet kylvämään peltoihinsa hirssiä, mikä kestää paremmin kuivuutta.

Lubangon katulasten nälkäapuhanke on myös alkanut kiitettävästi. Hankkeeseen valituille laitettiin ranneke ja sen perusteella lapsi pääsi osallistumaan lounaalle ja aktiviteetteihin.

Kiitämme heidän kanssaan kaikista työtovereista ja rukoilemme heille kaikille viisautta töihin sekä terveyttä.

Juhani Mäkilä, pakolaistyö
Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta

Aikaisemmin Keski-Aasiassa työskennellyt Juhani Mäkilä aloitti maahanmuuttoaallon siivittämänä syksyllä 2016 työn maahanmuuttajien parissa Suomessa. Hän kohtaa maahanmuuttajia ja pakolaisia heidän omalla äidinkielellään, jonka hän on Keski-Aasiassa oppinut, ja opettaa heille suomalaista kulttuuria ja tapoja sekä Raamattua ja kristillistä uskoa. Juhani toimii myös kouluttajana sekä resurssi- ja tukihenkilönä maahanmuuttajien parissa työskenteleville. Lisäksi hän pitää yhteyttä Keski-Aasian yhteistyötahoihin ja -kumppaneihin sekä maailmanlaajuisiin Keski-Aasialaisten pakolaisten parissa työtä tekeviin yhteistyötahoihin ja verkostoihin.

Vastauksena muuttuneeseen lähetystyön globaaliin tilanteeseen Juhani kohtaa nykyisessä työssään ihmisiä, joiden tavoittamiseksi aikaisemmin täytyi matkustaa kauas ja vaikeisiin olosuhteisiin. Nyt heidän parissaan voi työskennellä vapaasti omassa maanosassamme.

Kuva: Kamera-Piste

Lähetyksen etusivu Seurakunnan tukikohteet Ystävyysseurakunnat  Lähetysjärjestöt