Aviopareille

Riihimäen seurakunta tarjoaa aviopareille leirejä ja kursseja, joissa käsitellään parisuhteen ja perheen teemoja.

Kevään parisuhdeleiri järjestettiin 3.-4.2.2018 Hirvijärven leirikeskuksessa.

Viiden illan mittainen Isän ja äidin kurssi, jossa löydetään toimivia peruspilareita sekä pikkulasten että alakouluikäisten kasvatukseen, järjestettiin Sipusaaren seurakuntakodissa helmi-maaliskuussa 2018. Seuraava kurssi on jo suunnitteilla.

Tukea parisuhteen ongelmiin ja siihen liittyviin henkilökohtaisiin kysymyksiin tarjoaa seurakunnan Perheneuvonta.

Muiden seurakuntien ja yhdistysten järjestämiä parisuhdekursseja ja -leirejä löytyy esim. osoitteesta https://parisuhdekeskus.fi/tapahtumat/

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi on kanadalaisen Sue Johnsonin tunnekeskeiseen pariterapiaan perustuva parisuhdekurssi, jossa tutkitaan parisuhteen vuorovaikutusta sekä vuorovaikutustilanteiden taustalla vaikuttavia tunteita. Kurssi soveltuu pareille, jotka haluavat lisätä ymmärrystään omasta parisuhteestaan sekä parantaa keskinäistä yhteyttä ja läheisyyttä.

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi on luonteeltaan intensiivinen, joten kurssille hakevien parien on pystyttävä osallistumaan kaikille kerroille ja sitoutumaan työskentelyyn. Kurssi ei sovellu pareille, joiden parisuhteessa on isoja, työstämättömiä ongelmia eikä silloin jos parisuhteessa on väkivaltaa tai liiallista päihteiden käyttöä.
Kurssille hakeville pareille tehdään alkuhaastattelu, joka on osa kurssia.
Kurssille mahtuu 8 paria.

Kurssi kokoontuu Riihimäen seurakunnan tiloissa osoitteessa Temppelikatu 9 A,
kolmena maanantaina (klo 17–19) ja kahtena lauantaipäivänä (klo 11.30–17).
Kurssipäivät ovat ma 17.9., ma 24.9.,  ma 1.10. ja la 22.9. sekä la 6.10.2018.

Kerrat koostuvat luennoista, videoiden katsomisesta, harjoituksista ja kotitehtävistä.
Kurssikirjana käytetään
Sue Johnsonin kirjaa: Kunpa sinut tuntisin paremmin - Keskustelemalla tunnekeskeiseen parisuhteeseen
Kurssi on maksuton mutta kirjan kurssilaiset hankkivat itse.

Kurssikertojen aiheet:

1. Rakkauden ja kiintymyssuhteen ymmärtäminen
2. Kun yhteys katkeaa -Tuhoavat keskustelut
3. Arkojen kohtien tunnistaminen
4. Turvallisen perustan luominen
5. Luottamuksen palauttaminen
6. Kun yhteys löytyy. Pidä minut lähelläsi -keskustelut
7. Tunneyhteyden vahvistaminen seksin ja kosketuksen avulla. Rakkauden ylläpitäminen.

Huom! Vielä mahtuu 2 pariskuntaa ryhmään!
Ilmoittautumiset ja tiedustelut
20.-31.8.2018 sähköpostitse tai puhelimitse:

ilse-maj.ruohonen@evl.fi,
puh. 050 527 4838.
Haastattelut järjestetään viikoilla 35-37.

Vetäjät:
Perheneuvoja, psykoterapeutti Ilse-Maj Ruohonen ja
perheneuvoja, psykoterapeutti Raili Yli-Saunamäki.

Miehille  Naisille  Kaikille  Aviopareille  Hiljaisuutta kaipaaville  Teatteri Viitta