DIGITAALINEN OSAAMISKIEKKO

Seurakunnan kasvatuksen yhtenä tehtävänä on liittyä mukaan Partion nuorisoalan osaamiskeskuksen (2018-2019) sekä Nuorisoalan osaamiskeskus Kentaurin (2020-) kehittämään digitaaliseen Osaamiskiekkoon. Osaamiskiekko on digitaalinen ratkaisu, joka on tehty havainnollistamaan seurakuntien ja järjestöjen tarjoamaa koulutusta ja vapaaehtoistyössä syntyvän osaamisen kuvaamiseen kehitettyjä digitaalisia osaamismerkkejä rinnakkain tutkintoon johtavan koulutuksen kanssa eri oppilaitoksissa ja eri asteilla.

Osaamiskiekon sisältö perustuu oppilaitosten, järjestöjen ja muiden nuorisotyötä tekevien organisaatioiden kanssa tehtävään moniammatilliseen tulkintafoorumityöskentelyyn, jossa etsitään seurakunnan ja muiden nuorisojärjestöjen tarjoamien koulutusten ja osaamismerkkien sekä oppilaitosten tarjoamien tutkintokoulutusten sisältöjen välisiä vastaavuuksia. Nämä vastaavuudet tehdään näkyväksi osaamiskiekkoa hyödyntämällä niin nuorille, kuin nuorisotyön ammattilaisille, opettajille ja työelämän edustajille.

Riihimäen seurakunta on toiminut pilottiseurakuntana nuorten koulutusten validoinnissa ja opinnollistamisessa yhdessä Hausjärven ja Lopen seurakuntien kanssa ja yhteistyökumppanina on ollut Riihimäen lukio. Koulutusten mitoittamisessa, osaamismerkkien laadinnassa sekä osaamiskiekkoyhteyden myötä tukena on ollut Nuorisoalan osaamiskeskus Kentauri (www.kentauri.fi). Riihimäen seurakunta ja Nuorisoalan osaamiskeskus Kentauri ovat käytettävissä myös muille seurakunnille seurakuntien nuorille tarkoitettujenkoulutusten validointityössä. Ota yhteyttä: Toni Vehmassaloon (toni.vehmassalo@evl.fi).

Osaamiskiekko kehitetään nuoriso- ja järjestöalan yhteiseksi digitaaliseksi palveluksi, joten sen sisällöksi on tulossa monipuolisesti eri järjestöjen koulutuksia ja digitaalisia osaamismerkkejä.

Digitaalisen osaamiskiekkoon pääset tutustumaan tästä linkistä.

Digitaaliseen osaamiskiekkoon liittyen lisätietoja antaa nuorisotyönohjaajat

Jaakko Malinen (jaakko.malinen@evl.fi)
Toni Vehmassalo (toni.vehmassalo@evl.fi)