Uutislistaukseen

Vuosi 2020 Riihimäen seurakunnassa

1.4.2021 13.45

Vuodesta 2020 muodostui seurakunnan toiminnan kannalta hieman erilainen vuosi kuin mihin on totuttu. Covid-19 pandemia levisi maailmalta alkuvuoden aikana myös tänne ja aiheutti erilaisia rajoituksia seurakunnan toimintaan. Monia tilaisuuksia peruttiin kokonaan ja nopeassa aikataulussa kehitettiin vaihtoehtoisia tapoja pitää seurakunnan toimintaa yllä. Työntekijät joutuivat uusien asioiden äärelle, kun opeteltiin mm. striimaus-tekniikkaa. Onneksi työntekijöistä löytyi tekniikan osaajia, jotka oman työnsä ohessa opastivat toisia työntekijöitä. 


Jumalanpalvelusten osallistujamäärä nousi
Jumalanpalveluksissa/messuissa tavoitettiin viime vuonna 5602 kirkossa kävijää ja 10 164 verkossa tilaisuuksia seurannutta. Jumalanpalveluksia/messuja toteutettiin 74. Vuonna 2019 jumalanpalveluksia/messuja toteutettiin 81 ja osallistuja oli 12 889. Kun näitä lukuja verrataan keskenään, voidaan todeta, että viime vuonna on tavoitettu ihmisiä huomattavasti enemmän. 

Sekä kevät- että kesäkauden jumalanpalveluselämään vaikuttivat ensin kokoontumisrajoitukset ja sitten messujen ja jumalanpalvelusten turvallisuudesta huolehtiminen, sekä messujen streamaus.  Kesällä kaikki konfirmaatiomessut saatiin toteutettua elokuussa, kaikki konfirmaatiot streamattiin.

Syys-marraskuussa messut toteutuivat normaalisti, mutta joulukuussa jouduttiin jälleen siirtymään ilman seurakuntalaisten läsnäoloa toteutuvaan jumalanpalveluselämään.  Keskuskirkossa otettiin käyttöön nettiradio (Järviradio) 6.12. alkaen.  Tämä mahdollistaa kaikkien Keskuskirkon tilaisuuksien kuuntelemisen nettiyhteyden kautta.  

Joulunpyhinä lähetettiin yksi kirkkotilaisuus joka päivä (24.-27.12.), osa suoratoistona, osa etukäteen nauhoitettuina.  

Aamunavaukset keräsivät parhaimmillaan 7 750 katsojaa
Facebookissa julkaistiin 23.3.-29.5. joka arkiaamu sekä 1.6.-5.8 keskiviikkoisin työntekijöiden pitämiä aamunavauksia. Nämä saivat huiman suosion ja se näkyy katsojaluvuissa. Parhaimmillaan aamunavaus on kerännyt jopa 7 750 katsojaa. 

Adventtikalenteri johdatteli jouluun
Näkyvyyttä sai myös työntekijöiden toteuttama adventtikalenteri 29.11.-25.12. Jokaiselle luukulle oli etukäteen annettu tietty aihepiiri ja vain mielikuvitus oli rajana sisällön tuottamisessa. Adventtikalenteria julkaistiin Facebookissa sekä YouTubessa. YouTubessa kalenteriluukku keräsi parhaimmillaan katsojia 303 ja Facebookissa jopa 2 172. 

Pertti-korpin seikkailut
Varhaiskasvatuksen osalta esiin nousee vahvasti Pertti-korppi. Pertti seikkaili viidessätoista eri videossa, joissa Pertti mm. tutustui seurakunnan työntekijöihin ja kertoi kirkkovuoden juhlien merkityksestä. Parhaimmillaan Pertin seikkailut Facebookissa ovat keränneet viime vuonna katsojia lähes 400.