Uutislistaukseen

Riihimäen seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Eira Latvalalle Kultainen Pro diaconia-ansiomitalli

Diakonian viran päivänä 1.9.2023 on myönnetty Pro diaconia-ansiomitaleja laajalle joukolle diakonian toimijoita. Korkein huomionosoitus, Pro diaconia-ansioristi, myönnettiin diakonissa Riitta Hiedanpäälle. Hiedanpää toimi 37 vuotta Diakoniatyöntekijöiden Liiton toiminnanjohtajana.

-Riitta Hiedanpäälle diakonia ja diakoniatyöntekijät ovat aina olleet sydämenasia, kertoo nykyinen toiminnanjohtaja Tiina Laine.

Kerran vuodessa myönnettävän kultaisen ansiomitalin saivat kaksitoista diakonian toimijaa eri puolilta Suomea. Ansiomerkit tullaan luovuttamaan saajilleen asiaankuuluvassa tilaisuudessa syksyn aikana.

Pro diaconia -ansiomitaleilla voidaan huomioida seurakuntien, kirkon, kristillisten järjestöjen tai vastaavien toimijoiden työntekijöitä heidän diakonisesta toiminnastaan tai työstä diakoniatyön ja diakoniatyöntekijöiden hyväksi. Mitalin säännöt edellyttävät saajaltaan pitkäaikaista ja aktiivista toimintaa diakonian saralla sekä huomattavaa ansioituneisuutta tehtävässään.

Ansioristi ja kultaisia ansiomitaleja myönnetään vain kerran vuodessa diakonian viran päivänä, hopeisia ja pronssisia ansiomitaleja voidaan myöntää muulloinkin. Tehtyjen esitysten pohjalta mitalit myöntää Diakoniatyöntekijöiden Liiton hallitus. Esityksen ansiomitalin myöntämiseksi voi tehdä esimerkiksi seurakunta, hiippakunta, kirkkohallitus, diakoniajärjestö tai muu vastaava toimija.
 

Pro diaconia-ansioristi

Hiedanpää Riitta, diakonissa, Helsinki

Kultaiset Pro diaconia-ansiomitalit

Honkala Camilla, johtava diakoniatyöntekijä, Kokkola

Koivisto Hannele, johtava diakoniatyöntekijä, Nokia

Lamminen Taina, diakoni, Kokkola

Latvala Eira, johtava diakoniatyöntekijä, Riihimäki

Laukkonen Kirsi, lehtori, diakonissa, Oulu

Merivuori Liisa, diakonissa, Helsinki

Nurminen Eeva, diakonissa, Vantaa

Sahamies Leena, diakonissa, Kouvola

Suonsivu Terhi, diakonissa, Vantaa

Torniainen Ulla, diakonissa, Kouvola

Tuura Ulla-Maija, diakonissa, Helsinki

Viiperi Aila, diakonissa, Kokkola

 

-----

Diakoniatyöntekijöiden Liitto edustaa evankelis-luterilaisessa kirkossa työskenteleviä korkeasti koulutettuja diakonisen sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita sekä muualla julkisella sektorilla tai järjestöissä työskenteleviä diakoniakoulutettuja asiantuntijoita. Diakoniatyöntekijöiden Liitto on keskusjärjestö Akavan jäsenliitto.

-----

Diakonian viran päivää on vietetty vuodesta 2019 alkaen. Juhlapäivänä tuodaan esiin diakonian virkaa, virkaan vihkimystä sekä vihkimyksen merkitystä kirkolle ja virkaan vihityille. Päiväksi on valittu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ensimmäiseksi diakonissaksi vihityn Matilda Hoffmanin vihkimyspäivän 1.9.1872 mukaisesti syyskuun 1. päivää lähinnä oleva arkipäivä.

8.9.2023 12.01