Raiteet.

Raidemessu

Raidemessu on rento iltamessu, jossa seurakuntalaiset saavat tuoda lahjansa esin ja toteuttaa oman näköistään messua. Messu liittyy seurakunnan yhteisötoimintaan, josta voit lukea lisää tältä. Usein johdantosanat, esirukouksen ja raamatunluvun johtaa vapaaehtoinen seurakuntalainen. Pappi - joskus myös seurakuntalainen - saarnaa ja johtaa ehtoollisen viettoa. Raidemessun yhteydessä tarjotaan usein kahvia ja sämpylää. Käytössä on myös elintarvikekolehti.

Raidemessun kulku

Alla on esitetty Raidemessun kulku. Eri kohdissa on mukana myös housebändin säestämää yhteislaulua ja muuta musiikkia.

Rukousvaellus tarkoittaa sitä, että kierrellään kirkkosalissa eri rukouspisteissä musiikin aikana. Sen aikana voi jättää myös esirukouspyyntöjä.

• Alkusiunaus ja johdantosanat
  • Rukousvaellus, esirukous ja päivän rukous
  • Raamatunluku ja saarna
  • Yhteinen rippi (synnintunnustus ja synninpäästö)
  • Ehtoollisrukous
  • Isä meidän
  • Jumalan Karitsa -laulu
  • Ehtoollisen vietto
  • Ylistyslaulu
  • Herran siunaus

Elintarvikekolehti

Raidemessussa on elintarvikekolehti, mikä tarkoittaa: tuo jotain säilyvää elintarviketta, jossa on päiväys vielä hyvänä. Messun yhteydessä voit ottaa tuoduista jotain itsellesi sen mukaan, mitä tarvitset. Tuoduista ruoka-aineista loput annetaan seurakunnan diakonien toiminnan kautta eteenpäin jaettavaksi.

Tuo säilyvää, kuivaa elintarviketavaraa, ei esimerkiksi jääkaappia vaativaa ruokaa.

Seurakuntapastori, aikuistyö ja yhteisöllisyyshanke