Haluatko ehtoollisen kotiin sunnuntaina 3.9.?

Jos osallistut messuun striimin kautta, voit pyytää ehtoolliskuriirin tuomaan kirkosta ehtoollisen kotiin sunnuntaina heti messun jälkeen.   Vapaaehtoiset kuriirit vievät ehtoollisen koteihin niille, jotka eivät pääse kirkkoon. Palvelu on maksuton.

Jätä pyyntö ja yhteystietosi soittamalla seurakuntatoimistoon 019-7481 (ma-pe klo 9-14) viimeistään perjantaihin 1.9. klo 14 mennessä - tai kotisivujen tapahtumakalenterin ilmoittautumislinkin kautta. Löydät linkin esimerkiksi näin: klikkaa tämän sivun alaosassa olevaa kohtaa Ehtoollinen kotiin, niin tapahtumasivu aukeaa. Tällä sivulla on otsikon ja päiväyksen alapuolella ilmoittautumislinkki. Linkki aukeaa maanantaina klo 06.

Lisätietoja

Riihimäen seurakunnassa toteutetaan vuonna 2023 kokeilu, jossa vapaaehtoiset ehtoolliskuriirit vievät keväällä ja syksyllä kuukauden ensimmäisestä messusta ehtoollisen kotiin sitä etukäteen pyytäneille. Palvelu on maksuton ja tarkoitettu messuun etäosallistuneille liikuntarajoitteisille henkilöille tai heille, jotka eivät muusta syystä pääse messuun tulemaan paikalle.

Kotiehtoollisen pyytäminen on mahdollista viikolla ennen messua, maanantaista perjantaihin klo 12 asti. Tilaaminen tapahtuu verkkolomakkeella - tai soittamalla seurakuntatoimistoon, jolloin he täyttävät lomakkeen puolestasi.

Ehtoollinen tuodaan sinulle messusta, noin klo 11.30 alkaen. Kuriirit liikkuvat pareina. Ehtoolliskuriirit ovat seurakunnan virallisia ehtoollisavustajia. Vähintään yksi kuriireista on vihitty diakonian virkaan tai pappisvirkaan. He viettävät luonasi lyhyen rukoushetken, eivätkä voi jäädä sen jälkeen. Jos toivot papin tai diakonin pidempää kotikäyntiä, voit olla yhteydessä seurakuntatoimistoon tai pappeihin ja diakoneihin suoraan.

Kullekin sunnuntaille, jolloin ehtoolliskuriirit vievät ehtoollista, voi varata enintään 6 käyntipaikkaa per kuriiripari (Neljä varasijaa.) Jäljellä olevien paikkojen määrä näkyy lomakkeella. Ilmoita heti seurakuntatoimistoon tai pappi Juha Itäleinolle, jos sairastut, etkä voi ottaa vastaan ehtoolliskuriireja. Näin varasijalla oleviin voidaan olla yhteydessä.

Lisätiedot