Ukrainalaisen lauluyhtye Kaanonin konsertti

pe 28.6. klo 18.00 – 19.00
Esite kuoro ukrainalainen

Keskuskirkko

Tervetuloa Kaanon -lauluyhtyeen konserttiin!

Klo 18 Ukrainalaisen Kaanon -lauluyhtyeen konsertti, Keskuskirkko.
Konserttiin vapaa pääsy, kesto noin tunti.
Lämpimästi tervetuloa!

Suomessa 26.6.–14.7.2024
KIRKKOMUSIIKKIA JA HENGELLISIÄ LAULUJA

Kirkkolauluyhtye Kaanon on perustettu toukokuussa 1991 Tšerkasyn kaupungissa. Asialla olivat kuorolaulun harrastajat, joita yhdisti kiinnostus tuolloin yleisesti ottaen lähes tuntemattomiin kotimaisen hengellisen musiikkikulttuurin mestariteoksiin ja suuri halu välittää ne laajalle yleisölle.
Yhtyeen ohjelmisto on monipuolinen ja sopii vaativimmankin kuorolaulun asiantuntijan makuun. Ohjelmiston perustana on kirkko- ja hengellinen musiikki 1500-luvun luostarilauluista 1800- ja 1900-luvun säveltäjien ortodoksisiin lauluihin. Yhtyeen esityksissä kuullaan ukrainalaisten ja maailman klassikoiden kuoroteoksia, ukrainalaisia kansanlauluja ukrainalaisen kuoromusiikin klassikoiden M. Leontovytšin, J. Kozakin ja I. Vorobkevytšin sovituksina, ukrainalaisten nykysäveltäjien teoksia sekä paljon muita hengellisiä teoksia.
Kirkkolauluyhtye Kaanon on kiertänyt aktiivisesti konsertoiden lähes heti perustamisestaan lähtien paitsi Ukrainassa myös kaukana sen rajojen ulkopuolella. Vuodesta 2005 lähtien Kaanonilla on ollut kahdeksan onnistunutta konserttikiertuetta, jotka ovat ulottuneet koko Suomeen. Kiertueiden konsertit ovat olleet pääasiassa pääsiäis- ja joulukonsertteja vuoden tärkeimpien kristillisten juhlapäivien aikaan.
Yhtye esittelee kesällä 2024 suomalaisille kuulijoille uuden konserttiohjelmansa Kirkkomusiikkia ja hengellisiä lauluja, joka koostuu ukrainalaisen kirkko- ja hengellisen sekä klassisen musiikin helmistä. Tämä ohjelma on Kaanonin ja Tšerkasyn alueellisen filharmonian solistin, Ukrainan ansioituneen taiteilijan Juri Iltšukin uusi yhteinen musiikkiprojekti. Se on myös ainutlaatuinen yhdistelmä moniäänistä mieslaulantaa upealla lyyrisellä baritonisävyllä.
Yhtyeen taiteellinen johtaja on Ievgen Valovenko.
Yhtyeen kokoonpano: Vasyl Novak, Hryhorii Ulianchenko, Oleh Donets, Juri Iltšuk (yhtyeen laulusolisti), Valerii Tomilenko, Ievgen Valovenko (yhtyeen taiteellinen johtaja), Serhii Udod

• Musiikki Musiikki