Paastolaatikko - TÄMÄ ON PIILOTETTU SIVU! JOS JOSTAIN SYYSTÄ TÄMÄ NÄKYY, ILMOITATHAN! RAHANKERÄYS ON PÄÄTTYNYT JO,  EIKÄ TÄMÄN SIVUN PITÄISI NÄKYÄ ENÄÄ!

Keräyksen ensisijainen muoto on paastolaatikko. Ne ovat pahvisia säästölippaita, joita jaetaan eri tapahtumissa ja seurakuntatoimistossa (Temppelikatu 9 A, 2.krs.). Voit kerätä niihin rahaa ja tuoda sen paastonajan lopulla palautustapahtumaan.

Tämän sivun alaosassa on luettelo tapahtumissa, joissa laatikoita jaetaan ja joissa niitä kerätään! Klikkaa tästä!

Keräyskohteet

Paastokeräyksen tuotto jaetaan puolet Yhteisvastuu-keräykselle ja puolet lähetysjärjestöille (Riihimäen seurakunnan lähetyskohteille).

Yhteisvastuu 2021: Ikäihmisten auttamiseksi

Yhteisvastuu on 70-vuotias perinteinen keräys. Yhteisvastuu-keräys kerää vuonna 2021 varoja ikäihmisten auttamiseksi. Varat jakaantuvat Yhteisvastuu-keräyksen sisällä seuraavasti:

• 60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun kautta kansainväliseen apuun:
    vuonna 2021 Ugandaan ja erityisesti hauraimpoon yhteisöihin, vanhuksiin ja perheisiin
  • 20 % tuotosta suunnataan vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa:
    vuonna 2021 maksuttomiin digitaalisten taitojen kurssituksiin ikäihmisille eri puolilla Suomea
  • 20 % tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan Riihimäen seurakunnan kautta

Yhteisvastuu-keräyksen kampanja alkaa 7.2.2021. Voit lukea keräyksestä lisää täältä.

Seurakunnan lähetyskohteet

Seurakunnan lähetysrenkaaseen kuuluvat seuraavat järjestöt, joita seurakunta avustaa vuosittain. Paastokeräyksen kohteena ovat alla olevat lähetysrenkaan järjestöt ja niiden toiminnasta ne kohteet, jotka ovat seurakunnalle nimikoituja. Näissä kohteissa järjestön toimintaan kuuluu diakoninen luonne.

Lähetysseura (Suomen Lähetysseura ry) saa lähetyskohteille menevästä tuotosta 48%. Sen tukikohteissa tuetaan lasten ja nuorten koulunkäyntiä Kolumbiassa, voimaannutetaan naisia Etiopiassa, tehdään perhetyötä Nepalissa, ja Lähetysseuran nimikkolähetit Rantasuomelat toimivat Angolassa.

SLEY (Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ry) saa lähetyskohteille menevästä tuotosta 26%. SLEY:n tukikohteissa tehdään orpolapsityötä Keniassa, ja nimikkolähettimme pastori Hujasen työkenttä Inkerin kirkossa sisältää paljon vanhusten luona käymistä.

Sansa (Medialähetys Sanansaattajat ry) saa lähetyskohteille menevästä tuotosta 14%. Tukikohteemme on SAT-7:n satelliittitelevisiotyö, joka on henkisenä ja hengellisenä tukena erityisesti näin korona-aikaan ihmisille, jotka eivät voi kokoontua yhteen.

Pipliaseura (Suomen Pipliaseura ry) saa lähetyskohteille menevästä tuotosta 12%. Tuemme raamattutyötä Kiinassa; Raamattujen kääntäminen erityisesti kielellisille vähemmistöille auttaa näitä pieniä vähemmistöjä.

Voit lukea lisää seurakunnan lähetyskohteista täältä.

Osallistu laatikolla tai ilman - keräysaika: 24.1. - 23.4.2021

Voit osallistua keräämällä rahaa paastolaatikkoon. Saat paastolaatikon jakotapahtumista ja voit palauttaa sen keräystapahtumaan. Luettelo tapahtumista on alla.

Voit osallistua myös tilisiirrolla.

Tilisiirron tiedot

Saaja: Riihimäen seurakunta/Paastokeräys
Tilinumero:
Viitenumero:
Virtuaaliviivakoodi:

Rahankeräyksen tiedot

Keräystunnus
Keräyksen järjestää Riihimäen seurakunta
Temppelikatu 9, 11101 RIIHIMÄKI
sposti. riihimaki.seurakunta@evl.fi
puh. 019-7481 (ma-pe klo 9-14)

Laatikkojen jakaminen

7.2. klo 10, Kes... tähän jatketaan vuonna 22

Laatikkojen palautus

28.3. klo 10, Kes... tähän jatketaan vuonna 22

Keräyksen yhteyshenkilö

Seurakuntapastori, 31.8.2021 saakka

Voit katsoa tästä kouluille tekemäni päivänavauksen:

Paastokeräyksen työryhmä

Paastokeräyksen työryhmään kuuluvat Juha Itäleino, Hanna Malinen, Riitta Hyövälti ja Petja Heiskanen.

Paastolaatikon kuvan on tehnyt Petja Heiskanen. Paastolaatikon taiton on tehnyt Riitta Hyövälti.

Paastokeräyksen järjestämiseen osallistuu lähes koko seurakunnan työntekijöiden joukko, ja kaikkia seurakuntalaisia kutsutaan mukaan myös!