Rippikoulut Riihimäen seurakunnassa
Miksi rippikouluja pidetään? Miksi  rippikouluun  mennään?

Rippikoulu on seurakunnan kasteopetusta.
Rippikoulun tavoite on, että nuori saa vahvistua siinä uskossa, johon hänet on kastettu tai kastetaan. Rippikoulussa opiskellaan kristillisen uskon tärkeitä asioita: pohditaan ihmisen elämää ja Jumalaa. Riparilla etsitään omaa tapaa olla Jumalan kanssa ja hiljentyä yhdessä. Rippikoulun suorittanut kirkon jäsen saa oikeuden kirkkohäihin. Konfirmoitu nuori voi osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, ottaa vastaan
kutsun kummin tehtävään tai jatkaa isoskoulutuksen jälkeen isoseksi.

Jätä jälkesi RiksunRipareiden historiaan!
Tervetuloa rippikouluun!

Riksun ripareilla eletään ihmisiksi

Rippikoulun käyminen edellyttää ryhmän yhteisten pelisääntöjen ja hyvien tapojen noudattamista sekä toisten huomioon ottamista.

Rippikoulun suorittamiseen kuuluu osallistuminen ennakkotapaamisiin, leirillä tai kaupunkijakson päiväohjelmaan osallistuminen. annettujen tehtävien ja ulkoläksyjen suorittaminen sekä mahdollisten poissaolojen korvaaminen. Leirille pääsee, kun kaikki riparipassin tehtävät on tehty ajoissa ja konfirmaatioon voi osallistua, kun myös leiri- tai kaupunkijakso on hyväksytysti suoritettu.

Riparin leirijaksolta ei voi lähteä esimerkiksi urheilukisoihin tai treeneihin. Perhejuhlat ja muut tärkeät tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti. Perusperiaate on, että riparilainen on leirillä paikalla jokaisena leiripäivänä ja osallistuu riparin ohjelmaan.

Riihimäen seurakunnan riparit ovat kokonaan päihteettömiä ja savuttomia. Tupakointikielto koskee sekä tutustumisjakson tapaamisia että leiri- tai kaupunkijaksoa. Vierailupäivinä myöskään riparilaisten vieraat eivät voi tupakoida leiripaikan alueella. Energiajuomat eivät kuulu rippikoululaisen eväisiin.

Riksun riparit Facebookissa:

riparit 2020