Ajankohtainen tieto riparien 2021 alkamisesta  (päivitetty 27.11. klo 14:30)

Riparikirjeet ovat lähteneet postissa koteihin 27.11.2020. Kirjeistä selviää kunkin riparilaisen ryhmä ja oman ryhmän vetäjät ja heidän yhteystietonsa.

Mikäli astuu voimaan uusia kokoontumisrajoituksia ja -suosituksia, tullaan rippikoulujen ensimmäisiä tapaamisia mahdollisesti muuttamaan. ​​​​​​​Tältä osin kirjeissä kerrottu tieto ei välttämättä ole ajantasaista. Joidenkin ryhmien tapaamiset alkavat jo joulukuussa tai aivan tammikuun alussa.

​​​​​​​Jokaista rippikoululaista ja hänen huoltajiaan tiedotetaan muutoksista heti, kun uudet suositukset astuvat voimaan ja yksityiskohdat niihin liittyen ovat selvillä. Tiedotus tapahtuu sähköpostitse, tekstiviestitse ja näiden nettisivujen kautta niihin yhteystietoihin, jotka ilmoittautumisen yhteydessä on annettu.

​​​​​​​Rippikouluvastaava Hanna Riikonen tavoitettavissa taas tiistaina 1.12. klo 10.

Pääset ilmoittautumaan vuoden 2021 ripareille alempaa löytyvän painikkeen "Rippikoulut 2021" kautta.

Rippikoulut Riihimäen seurakunnassa

Miksi rippikouluja pidetään? Miksi  rippikouluun  mennään?

Rippikoulu on seurakunnan kasteopetusta.
Rippikoulun tavoite on, että nuori saa vahvistua siinä uskossa, johon hänet on kastettu tai kastetaan. Rippikoulussa opiskellaan kristillisen uskon tärkeitä asioita: pohditaan ihmisen elämää ja Jumalaa. Riparilla etsitään omaa tapaa olla Jumalan kanssa ja hiljentyä yhdessä. Rippikoulun suorittanut kirkon jäsen saa oikeuden kirkkohäihin. Konfirmoitu nuori voi osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, ottaa vastaan
kutsun kummin tehtävään tai jatkaa isoskoulutuksen jälkeen isoseksi.

Jätä jälkesi RiksunRipareiden historiaan!
Tervetuloa rippikouluun!

Riksun ripareilla eletään ihmisiksi

Rippikoulun käyminen edellyttää ryhmän yhteisten pelisääntöjen ja hyvien tapojen noudattamista sekä toisten huomioon ottamista.

Rippikoulun suorittamiseen kuuluu osallistuminen ennakkotapaamisiin, leirillä tai kaupunkijakson päiväohjelmaan osallistuminen. annettujen tehtävien ja ulkoläksyjen suorittaminen sekä mahdollisten poissaolojen korvaaminen. Leirille pääsee, kun kaikki riparipassin tehtävät on tehty ajoissa ja konfirmaatioon voi osallistua, kun myös leiri- tai kaupunkijakso on hyväksytysti suoritettu.

Riparin leirijaksolta ei voi lähteä esimerkiksi urheilukisoihin tai treeneihin. Perhejuhlat ja muut tärkeät tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti. Perusperiaate on, että riparilainen on leirillä paikalla jokaisena leiripäivänä ja osallistuu riparin ohjelmaan.

Riihimäen seurakunnan riparit ovat kokonaan päihteettömiä ja savuttomia. Tupakointikielto koskee sekä tutustumisjakson tapaamisia että leiri- tai kaupunkijaksoa. Vierailupäivinä myöskään riparilaisten vieraat eivät voi tupakoida leiripaikan alueella. Energiajuomat eivät kuulu rippikoululaisen eväisiin.

Riksun riparit Facebookissa:

riparit 2020