Nimikkolähetit

Pastori Pasi Hujanen, Inkerin kirkko
Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen kautta

Pasi Hujanen on toiminut pitkään Inkerin evankelisluterilaisen kirkon eri tehtävissä; Pushkinin seurakunnan kirkkoherrana, kirkon kansliapäällikkönä, ja nykyisin Pietarin ja Länsi-Inkerin rovastikunnan pappina. Hänen työhönsä kuuluvat mm. suomenkieliset jumalanpalvelukset ja kotikäyntityö.

Inkeriläisvanhusten kunto huononee ja liikenneyhteydet heikkenevät, siksi heidän avustamisensa on tärkeää etteivät he jäisi kirkon toiminnan ulkopuolelle.

Koronarajoitusten vuoksi Pasi ei ole päässyt kevään 2020 jälkeen Venäjälle. Virossa Pasi on käynyt viemässä avustuskuormia ja pitämässä suomenkielisiä jumalanpalveluksia muutaman kerran. Huhtikuussa 2021 Pasi päätti lentää Venäjälle, kun lentoliikenne on avattu. Rukoilemme turvallista matkaa!

Asta Vuorinen, Japani,
Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta

Asta on töissä Japanissa HAT-Koben seurakunnassa. Koronarajoitukset ovat kiristyneet sielläkin alkuvuodesta 2021. Jumalanpalveluksia pystytään pitämään ikkunat auki, mutta muut toiminta on pysähdyksissä.

Seurakunnassa ei ole työssä muita suomalaisia, mutta japanilainen Yoshida-sensei vihittiin papiksi heinäkuun lopussa sähköpostitse pidetyssä japanilaisen yhteistyökirkon vuosikokouksessa.

Maaliskuun 2021 kirjeestä: "Kun poikkeustila tällä viikolla peruutettiin, otti eräs ystävä heti yhteyttä ja kävimme yhdessä kävelyllä. Pari tuntia sujui nopeasti , kun kävelimme pitkin merenrantaa. Japaninkielentaitoni on päässyt hieman ruostumaan, kun ei sitä ole päässyt säännöllisesti käyttämään. Oli siis hienoa huomata, että ymmärsin ja tulin ymmärretyksi."

Kuva: Philippe Gueissaz

Eeva-Liisa ja Rauno Rantasuomela, Angola,
Suomen Lähetysseuran kautta

Eeva-Liisa toimii kirkon talouskoordinaattorina työskennellen kirkon monen eri projektin ja organisaation yhteydessä. Rauno toimi kirkon huoltokouluttajana.

Joulukuussa 2020 Rantasuomelat kirjoittivat:

"Haluamme kiittää kaikkia teitä esirukouksistanne, taloudellisesta tuestanne ja yhteistyöstä näiden vuosien aikana. Jumalan johdatus näkyy elämässämme nyt niin, että olemme jäämässä Suomeen. Rauno jatkaa nykyisessä työpaikassaan [Suomessa] ja minä, Eeva-Liisa, olen vielä Suomen Lähetysseuran palveluksessa kotimaassa 30.6.2021 saakka. "

Sittemmin Suomen Lähetysseurasta on tullut tieto, että Eeva-Liisan työskentelyä kotimaasta käsin jatketaan 30.9.2021 asti.

Juhani Mäkilä, pakolaistyö
Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta

Aikaisemmin Keski-Aasiassa työskennellyt Juhani Mäkilä aloitti maahanmuuttoaallon siivittämänä syksyllä 2016 työn maahanmuuttajien parissa Suomessa. Hän kohtaa maahanmuuttajia ja pakolaisia heidän omalla äidinkielellään, jonka hän on Keski-Aasiassa oppinut, ja opettaa heille suomalaista kulttuuria ja tapoja sekä Raamattua ja kristillistä uskoa. Juhani toimii myös kouluttajana sekä resurssi- ja tukihenkilönä maahanmuuttajien parissa työskenteleville. Lisäksi hän pitää yhteyttä Keski-Aasian yhteistyötahoihin ja -kumppaneihin sekä maailmanlaajuisiin Keski-Aasialaisten pakolaisten parissa työtä tekeviin yhteistyötahoihin ja verkostoihin.

Vastauksena muuttuneeseen lähetystyön globaaliin tilanteeseen Juhani kohtaa nykyisessä työssään ihmisiä, joiden tavoittamiseksi aikaisemmin täytyi matkustaa kauas ja vaikeisiin olosuhteisiin. Nyt heidän parissaan voi työskennellä vapaasti omassa maanosassamme.

Rukoilemme Juhanille viisautta pakolaisten tulevien koulutuksien suunnitteluun.

Kuva: Kamera-Piste

Lähetyksen etusivu Seurakunnan tukikohteet Ystävyysseurakunnat  Lähetysjärjestöt