Pastori Pasi Hujanen, Inkerin kirkko,
Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen kautta

Pasi Hujanen on toiminut pitkään Inkerin evankelisluterilaisen kirkon eri tehtävissä; Pushkinin seurakunnan kirkkoherrana, kirkon kansliapäällikkönä, ja nykyisin Pietarin ja Länsi-Inkerin rovastikunnan pappina. Hänen työhönsä kuuluvat mm. suomenkieliset jumalanpalvelukset ja kotikäyntityö.
Inkeriläisvanhusten kunto huononee ja liikenneyhteydet heikkenevät, siksi heidän avustamisensa on tärkeää etteivät he jäisi kirkon toiminnan ulkopuolelle.

Koronarajoitusten vuoksi Pasi ei ole päässyt kevään ja kesän 2020 aikana Venäjälle, mutta mahdollisesti raja avautuu elokuun lopussa. Rukoilemme viisautta näihin ja muihin viranomaispäätöksiin! Virossa Pasi on käynyt viemässä avustuskuormia rajojen avauduttua.

Rukoilemme Pasin kanssa Inkerin kirkon talouden ja erityisesti seurakuntien omavaraisuuden puolesta, sekä viisautta erottaa asiat, jotka pitää hyväksyä paikallisina tapoina ja asiat, joita ei pidä hyväksyä.

Asta Vuorinen, Japani,
Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta

Asta on töissä Japanissa HAT-Koben seurakunnassa. Koronan takia hän ei uskaltanut kesällä 2020 lähteä lomalle Suomeen, koska ei olisi välttämättä pystynyt lentämään takaisin. Suomalaiset kollegat palasivat Suomeen 3.7., ja japanilainen kollega Yoshida-sensei vihittiin papiksi heinäkuun lopussa sähköpostitse pidetyssä japanilaisen yhteistyökirkon vuosikokouksessa. "Rukoillaan viisautta pastori Yoshidalle sekä kirkon uusille johtajille heidän paimentehtävissään."

"Heinäkuussa olen muutenkin päässyt kokeilemaan, mihin kaikkeen kielitaitoni taipuu. Olen käynyt mm. hammaslääkärissä ja vaihtanut puhelinliittymää sujuvasti japaniksi. Hyvä minä!", Asta kirjoittaa.

Kuva: Philippe Gueissaz

Eeva-Liisa ja Rauno Rantasuomela, Angola,
Suomen Lähetysseuran kautta

Eeva-Liisa toimii kirkon talouskoordinaattorina työskennellen kirkon monen eri projektin ja organisaation yhteydessä. Rauno toimii kirkon huoltokouluttajana.

Maaliskuussa 2020 Rantasuomelat kirjoittivat:

Kerroimme viime kirjeessä nälänhädästä ja kuinka Suomen Lähetysseura myönsi rahallista tukea projektiin, jolla toimitettiin ruoka-apua Lubangon katulapsille ja ruoka- sekä siemenvilja-apua Etelä-Angolaan.

Kuivuudesta kärsineet perheet saivat uutta toivoa satokauteen, kun he saivat ruokaa ja ennen kaikkea siemenviljaa. Sateita on ollut kohtalaisesti uuden satokauden alettua ja ihmiset ovat pystyneet kylvämään peltoihinsa hirssiä, mikä kestää paremmin kuivuutta.

Lubangon katulasten nälkäapuhanke on myös alkanut kiitettävästi. Hankkeeseen valituille laitettiin ranneke ja sen perusteella lapsi pääsi osallistumaan lounaalle ja aktiviteetteihin.

Kiitämme heidän kanssaan kaikista työtovereista ja rukoilemme heille kaikille viisautta töihin sekä terveyttä.

Juhani Mäkilä, pakolaistyö
Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta

Aikaisemmin Keski-Aasiassa työskennellyt Juhani Mäkilä aloitti maahanmuuttoaallon siivittämänä syksyllä 2016 työn maahanmuuttajien parissa Suomessa. Hän kohtaa maahanmuuttajia ja pakolaisia heidän omalla äidinkielellään, jonka hän on Keski-Aasiassa oppinut, ja opettaa heille suomalaista kulttuuria ja tapoja sekä Raamattua ja kristillistä uskoa. Juhani toimii myös kouluttajana sekä resurssi- ja tukihenkilönä maahanmuuttajien parissa työskenteleville. Lisäksi hän pitää yhteyttä Keski-Aasian yhteistyötahoihin ja -kumppaneihin sekä maailmanlaajuisiin Keski-Aasialaisten pakolaisten parissa työtä tekeviin yhteistyötahoihin ja verkostoihin.

Vastauksena muuttuneeseen lähetystyön globaaliin tilanteeseen Juhani kohtaa nykyisessä työssään ihmisiä, joiden tavoittamiseksi aikaisemmin täytyi matkustaa kauas ja vaikeisiin olosuhteisiin. Nyt heidän parissaan voi työskennellä vapaasti omassa maanosassamme.

Kuva: Kamera-Piste

Lähetyksen etusivu Seurakunnan tukikohteet Ystävyysseurakunnat  Lähetysjärjestöt