Perheneuvonta

Perheneuvonta on kirkon erityistyömuoto, joka toimii antamalla apua perhekysymyksissä ja muissa henkilökohtaisissa asioissa.

Elämän tapahtumien keskellä, muutosten tai menetysten kohdatessa, ihmissuhteiden tulehtuessa voi auttaa paljon, kun saa puhua ja tulee kuulluksi. Toisinaan pelkkä keskustelun avaaminen auttaa selvittämään juuttuneita asetelmia. Toisinaan taas tarvitaan perusteellista solmujen aukomista. Molemmissa tapauksissa seurakunnan perheneuvonta tarjoaa mahdollisuuden päästä eteenpäin. Voit tulla yksin, puolisosi tai muun perheenjäsenen kanssa.

Hyvinkään-Riihimäen perheasiain neuvottelukeskus
palvelee Hyvinkään ja Riihimäen seurakuntien lisäksi ympäristöseurakuntien asukkaita (Hausjärvi, Loppi ja Mäntsälä). Kaikki keskustelut perheneuvonnassa ovat ehdottoman luottamuksellisia sekä asiakkaille maksuttomia. Voit asioida myös nimettömänä, jos haluat.

Asiakkaaksi ilmoittautuminen

- soittamalla maanantaina kello 9-11 numeroon 040 1813 128
- tekstiviestillä numeroon 040 1813 128  (nimi, asuinpaikkakunta, sähköpostiosoite, ajanvarauksen syy)
 

Tapaamiset

Tapaamiset asiakkaiden kanssa voidaan toteuttaa kasvotusten vastaanottopisteissä tai etänä perheneuvojan ja asiakkaan sopimalla tavalla. Seuraamme viranomaisten ohjeistusta koronaan liittyen voidaksemme palvella asiakkaita laadukkaasti ja turvallisesti.

Sijainti

Hyvinkään-Riihimäen perheasiain neuvottelukeskus sijaitsee kahdessa toimipisteessä. Voit valita kummalla paikkakunnalla haluat asioida.

Riihimäen toimipiste: Temppelikatu 9 B, 2.krs
Hyvinkään toimipiste: Pappilankatu 14
 

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Jos joudut kohtaamaan omassa kodissasi väkivaltaa, älä jää asian kanssa yksin.

Myös perheväkivalta on ihmisoikeusrikkomus

Ihmissuhteet ovat elämän suola ja sokeri. Jos ja kun rakkauteen tulee ryppyjä, kannattaa hakea apua. Ulkopuolinen vaitiolovelvollinen ammattilainen voi olla apuna etsimään ratkaisuja tai ainakin askelia eteenpäin. Apua tarjoavat oman seurakunnan lisäksi perheasiain neuvottelukeskukset eri puolilla Suomea.

Ihmissuhteet

Vakavan parisuhdeväkivallan
riskinarvioinnista lisätietoa ja ohjeistusta:
www.thl.fi/marak