Perheneuvonta

Perheneuvonta on kirkon erityistyömuoto, joka toimii antamalla apua perhekysymyksissä ja muissa henkilökohtaisissa asioissa. Elämän tapahtumien keskellä, muutosten tai menetysten kohdatessa, ihmissuhteiden tulehtuessa voi auttaa paljon, kun saa puhua ja tulee kuulluksi. Toisinaan pelkkä keskustelun avaaminen auttaa selvittämään juuttuneita asetelmia. Toisinaan taas tarvitaan perusteellista solmujen aukomista. Molemmissa tapauksissa seurakunnan perheneuvonta tarjoaa mahdollisuuden päästä eteenpäin. Voit tulla yksin, puolisosi tai muun perheenjäsenen kanssa.

Kaikki keskustelut perheneuvonnassa ovat ehdottoman luottamuksellisia sekä  asiakkaille maksuttomia.
Voit asioida myös nimettömänä, jos haluat.

Miten?

Keskustelut perheneuvojan kanssa edellyttävät ajanvarausta.
Uusia asiakkaita vastaanotetaan ma - to klo 9-11 puh. 040 805 0390.

Vastaanottosihteeri kuuntelee tilanteesi ja välittää yhteydenottosi edelleen perheneuvojalle, joka ottaa yhteyttä sinuun. Hyvinkään-Riihimäen perheasiain neuvottelukeskus sijaitsee kahdessa toimipisteessä, voit valita kummalla paikkakunnalla haluat asioida.

Riihimäellä ottavat vastaan perheneuvojat Ilse-Maj Ruohonen,
Hyvinkäällä perheneuvojat Jarno Hellström ja Raili Yli-Saunamäki.

Perheneuvonnassa palvelumuodot ovat:
pariterapia, perheterapia, yksilökeskustelut, ryhmät sekä perheasioiden sovittelu.

RIIHIMÄEN TOIMIPISTE
Riihimäen seurakunnan perheasiainneuvottelukeskus sijaitsee osoitteessa Temppelikatu 9 B, 11100 Riihimäki.
Riihimäen perheneuvonnan asiakkaaksi tullaan yhteisen ajanvarausnumeron kautta, p. 040 805 0390.

TOIMINTA-ALUE
Hyvinkään-Riihimäen perheasiain neuvottelukeskus palvelee Hyvinkään ja Riihimäen seurakuntien
lisäksi ympäristöseurakuntien asukkaita  (Hausjärvi ja Loppi).

Perheasioiden sovittelu

Erotilanteissa Hyvinkää-Riihimäen perheasiain neuvottelukeskuksessa on tarjolla maksutonta perheasioiden sovittelua. Perheasioiden sovittelu on suunnattu lapsiperheille ja sen tarkoituksena on tukea vanhempia lapsiin liittyvien kysymysten pohtimisessa ja sopimisessa erotilanteissa sekä vanhemmuuden päivittämisessä eron jälkeen.

Perheasiain sovitteluun voi hakeutua, kun eropäätös on tehty tai vanhemmat ovat eronneet jo aiemmin ja uuteen elämänvaiheeseen vielä sopeudutaan. Perheasiain sovittelu alkaa molempien vanhempien erillisillä tapaamisilla ja tämän jälkeen on 1-3 yhteistä tapaamista sovittelijoiden kanssa. Sovittelijat ovat puolueettomia ja vaitiolovelvollisia. Ratkaisut ja sopimukset ovat aina perheen omia ja halutessaan perheasiain sovittelussa syntyneen sopimuksen voi käydä vahvistamassa lastenvalvojan luona. Lue lisää.

Tulossa:
Tunnekeskeinen parisuhdekurssi
Hvvinkää-Riihimäen perheneuvonnassa SYKSYLLÄ 2018

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi on kanadalaisen Sue Johnsonin tunnekeskeiseen pariterapiaan perustuva parisuhdekurssi, jossa tutkitaan parisuhteen vuorovaikutusta sekä vuorovaikutustilanteiden taustalla vaikuttavia tunteita. Kurssi soveltuu pareille, jotka haluavat lisätä ymmärrystään omasta parisuhteestaan sekä parantaa keskinäistä yhteyttä ja läheisyyttä.

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi on luonteeltaan intensiivinen, joten kurssille hakevien parien on pystyttävä osallistumaan kaikille kerroille ja sitoutumaan työskentelyyn. Kurssi ei sovellu pareille, joiden parisuhteessa on isoja, työstämättömiä ongelmia eikä silloin jos parisuhteessa on väkivaltaa tai liiallista päihteiden käyttöä.
Kurssille hakeville pareille tehdään alkuhaastattelu, joka on osa kurssia.
Kurssille mahtuu 8 paria.

Kurssi kokoontuu Riihimäen seurakunnan tiloissa osoitteessa Temppelikatu 9 A,
kolmena maanantaina (klo 17–19) ja kahtena lauantaipäivänä (klo 11.30–17).
Kurssipäivät ovat ma 17.9., ma 24.9.,  ma 1.10. ja la 22.9. sekä la 6.10.2018.

Kerrat koostuvat luennoista, videoiden katsomisesta, harjoituksista ja kotitehtävistä.
Kurssikirjana käytetään
Sue Johnsonin kirjaa: Kunpa sinut tuntisin paremmin - Keskustelemalla tunnekeskeiseen parisuhteeseen
Kurssi on maksuton mutta kirjan kurssilaiset hankkivat itse.

Kurssikertojen aiheet:

1. Rakkauden ja kiintymyssuhteen ymmärtäminen
2. Kun yhteys katkeaa -Tuhoavat keskustelut
3. Arkojen kohtien tunnistaminen
4. Turvallisen perustan luominen
5. Luottamuksen palauttaminen
6. Kun yhteys löytyy. Pidä minut lähelläsi -keskustelut
7. Tunneyhteyden vahvistaminen seksin ja kosketuksen avulla. Rakkauden ylläpitäminen.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut 7.-8.8. sekä
20.-31.8.2018 sähköpostitse tai puhelimitse:

ilse-maj.ruohonen@evl.fi,
puh.050 527 4838.
Haastattelut järjestetään viikoilla 35-37.

Vetäjät:
Perheneuvoja, psykoterapeutti Ilse-Maj Ruohonen ja
perheneuvoja, psykoterapeutti Raili Yli-Saunamäki.

Vakavan parisuhdeväkivallan
riskinarvioinnista lisätietoa ja ohjeistusta:
www.thl.fi/marak