Perheneuvonta

Perheneuvonta on kirkon erityistyömuoto, joka toimii antamalla apua perhekysymyksissä ja muissa henkilökohtaisissa asioissa. Elämän tapahtumien keskellä, muutosten tai menetysten kohdatessa, ihmissuhteiden tulehtuessa voi auttaa paljon, kun saa puhua ja tulee kuulluksi. Toisinaan pelkkä keskustelun avaaminen auttaa selvittämään juuttuneita asetelmia. Toisinaan taas tarvitaan perusteellista solmujen aukomista. Molemmissa tapauksissa seurakunnan perheneuvonta tarjoaa mahdollisuuden päästä eteenpäin. Voit tulla yksin, puolisosi tai muun perheenjäsenen kanssa.

Kaikki keskustelut perheneuvonnassa ovat ehdottoman luottamuksellisia sekä  asiakkaille maksuttomia.
Voit asioida myös nimettömänä, jos haluat.

Olemme töissä ja tavoitettavissa THL:n ohjeita kunnioittaen
Hyvinkään ja Riihimäen perheneuvonta

(päivitetty 19.3.2020)

Päivystyspuhelin:  040 8050 390  ma-pe klo 11-12
Perheposti: voit jättää soittopyynnön, kysyä mieltä askarruttavista asioista suojattuun
osoitteeseen hyvinkaa.perheneuvonta@evl.fi

Vastaanottoajat - sovituista ajoista pyrimme pitämään kiinni seuraavasti:

Maarit Kuusisto ottaa yhteyttä etukäteen ennen sovittua aikaa ja sopii tavan, miten istunnot hoidetaan;puhelimitse tai videopuheluin. Maaritin tavoittaa numerosta 040-5479626

Raili Yli-Saunamäki siirtyy 17.3. etätöihin. Hän soittaa ja sopii, miten istunnot hoidetaan;
puhelimitse tai videopuheluin. Railin tavoittaa numerosta 0400-543738

Jukka Vänskä siirtyy 19.3. etätöihin. Hän soittaa ja sopii, miten istunnot hoidetaan;
puhelimitse tai videopuheluin. Jukan tavoittaa numerosta 050-4694705

Päivi Nurmi siirtyy 17.3. alkaen etätyöhön. Hän soittaa ja sopii miten istunnot hoidetaan;
puhelimitse tai videopuheluin. Päivin tavoittaa numerosta 050-5274838

Nämä käytännöt ovat voimassa toistaiseksi!

Päivystyspuhelin:  040 805 0390 ma-pe klo 11-12
Uudet asiakkaat voivat  pyytää 30 minuutin puhelinaikaa.
Vastaanotolle ei toistaiseksi ole aikoja saatavilla,  puhelinajan saa keskimäärin 1-2 viikossa.

AKUUTISSA ASIASSA
VOIT JÄTTÄÄ PÄIVYSTYSAJAN ULKOPUOLELLA YHTEYDENOTTOPYYNNÖN TEKSTIVIESTILLÄ
numeroon 040-1813128

Miten?

Keskustelut perheneuvojan kanssa edellyttävät ajanvarausta.
Uusia asiakkaita vastaanotetaan ma - to klo 9-11 puh. 040 805 0390.

Vastaanottosihteeri kuuntelee tilanteesi ja välittää yhteydenottosi edelleen perheneuvojalle, joka ottaa yhteyttä sinuun. Hyvinkään-Riihimäen perheasiain neuvottelukeskus sijaitsee kahdessa toimipisteessä, voit valita kummalla paikkakunnalla haluat asioida.

Riihimäellä ottavat vastaan perheneuvojat vs  Päivi Nurmi ja Jukka Vänskä,
Hyvinkäällä perheneuvojat Maarit Kuusisto ja Raili Yli-Saunamäki.

Perheneuvonnassa palvelumuodot ovat:
pariterapia, perheterapia, yksilökeskustelut, ryhmät sekä perheasioiden sovittelu.

RIIHIMÄEN TOIMIPISTE
Riihimäen seurakunnan perheasiainneuvottelukeskus sijaitsee osoitteessa Temppelikatu 9 B, 11100 Riihimäki.
Riihimäen perheneuvonnan asiakkaaksi tullaan yhteisen ajanvarausnumeron kautta, p. 040 805 0390.

TOIMINTA-ALUE
Hyvinkään-Riihimäen perheasiain neuvottelukeskus palvelee Hyvinkään ja Riihimäen seurakuntien
lisäksi ympäristöseurakuntien asukkaita  (Hausjärvi ja Loppi).

Perheasioiden sovittelu

Erotilanteissa Hyvinkää-Riihimäen perheasiain neuvottelukeskuksessa on tarjolla maksutonta perheasioiden sovittelua. Perheasioiden sovittelu on suunnattu lapsiperheille ja sen tarkoituksena on tukea vanhempia lapsiin liittyvien kysymysten pohtimisessa ja sopimisessa erotilanteissa sekä vanhemmuuden päivittämisessä eron jälkeen.

Perheasiain sovitteluun voi hakeutua, kun eropäätös on tehty tai vanhemmat ovat eronneet jo aiemmin ja uuteen elämänvaiheeseen vielä sopeudutaan. Perheasiain sovittelu alkaa molempien vanhempien erillisillä tapaamisilla ja tämän jälkeen on 1-3 yhteistä tapaamista sovittelijoiden kanssa. Sovittelijat ovat puolueettomia ja vaitiolovelvollisia. Ratkaisut ja sopimukset ovat aina perheen omia ja halutessaan perheasiain sovittelussa syntyneen sopimuksen voi käydä vahvistamassa lastenvalvojan luona. Lue lisää.