Perheneuvonta

Perheneuvonta on kirkon erityistyömuoto, joka toimii antamalla apua perhekysymyksissä ja muissa henkilökohtaisissa asioissa. Elämän tapahtumien keskellä, muutosten tai menetysten kohdatessa, ihmissuhteiden tulehtuessa voi auttaa paljon, kun saa puhua ja tulee kuulluksi. Toisinaan pelkkä keskustelun avaaminen auttaa selvittämään juuttuneita asetelmia. Toisinaan taas tarvitaan perusteellista solmujen aukomista. Molemmissa tapauksissa seurakunnan perheneuvonta tarjoaa mahdollisuuden päästä eteenpäin. Voit tulla yksin, puolisosi tai muun perheenjäsenen kanssa.

Kaikki keskustelut perheneuvonnassa ovat ehdottoman luottamuksellisia sekä  asiakkaille maksuttomia.
Voit asioida myös nimettömänä, jos haluat.
 

Päivystyspuhelin:  040 8050 390  ma ja to klo 9-11
Perheposti: voit jättää soittopyynnön, kysyä mieltä askarruttavista
asioista suojattuun osoitteeseen perheneuvonta.hyvinkaa@evl.fi
 
Tällä hetkellä (päivitetty tammikuussa 2021)
tapaamiset asiakkaiden kanssa voidaan toteuttaa kasvotusten vastaanottopisteissä tai etänä perheneuvojan ja asiakkaan sopimalla tavalla. Seuraamme viranomaisten ohjeistusta koronaan liittyen voidaksemme palvella asiakkaitamme laadukkaasti ja turvallisesti.

​​​​​​​
AKUUTISSA ASIASSA
VOIT JÄTTÄÄ PÄIVYSTYSAJAN ULKOPUOLELLA YHTEYDENOTTOPYYNNÖN
​​​​​​​TEKSTIVIESTILLÄ numeroon 040-1813128Miten?

Keskustelut perheneuvojan kanssa edellyttävät ajanvarausta.
Uusia asiakkaita vastaanotetaan ma - to klo 9-11 puh. 040 805 0390.

Vastaanottosihteeri kuuntelee tilanteesi ja välittää yhteydenottosi edelleen perheneuvojalle, joka ottaa yhteyttä sinuun. Hyvinkään-Riihimäen perheasiain neuvottelukeskus sijaitsee kahdessa toimipisteessä, voit valita kummalla paikkakunnalla haluat asioida.
 

Riihimäellä ottavat vastaan vs. perheneuvoja Jukka Vänskä,
Hyvinkäällä perheneuvojat Maarit Kuusisto ja Raili Yli-Saunamäki.

 

Perheneuvonnassa palvelumuodot ovat:
pariterapia, perheterapia, yksilökeskustelut, ryhmät sekä perheasioiden sovittelu.

RIIHIMÄEN TOIMIPISTE 
Riihimäen seurakunnan perheasiainneuvottelukeskus sijaitsee osoitteessa Temppelikatu 9 B, 11100 Riihimäki. 
Riihimäen perheneuvonnan asiakkaaksi tullaan yhteisen ajanvarausnumeron kautta, p. 040 805 0390.


TOIMINTA-ALUE 
Hyvinkään-Riihimäen perheasiain neuvottelukeskus palvelee Hyvinkään ja Riihimäen seurakuntien
lisäksi ympäristöseurakuntien asukkaita  (Hausjärvi ja Loppi).

 

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto

​​​​​​​Olemme pahoillamme psykoterapiapalveluita tarjoavan Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrosta, joka koskettaa syvästi laajaa joukkoa ihmisiä. Toivomme voimia uhreille ja Vastaamon väelle pelkoja herättävässä tilanteessa.
Meitä järkyttää tietovarkaus, jossa arkaluontoista tietoa ihmisten sydämeltä ja haavoista on joutunut vääriin käsiin.
Toivomme sydämestämme pikaista rikoksen selviämistä, tekijän vastuuseen saattamista ja tiedon leviämisen estämistä verkossa.

Jos kaipaat kuuntelijaa omassa haastavassa tilanteessasi, varaa aika
​​​​​​​päivystysnumerostamme 040 805 0390 ​​​​​​​ma ja to klo 9-11
​​​​​​​tai s-postitse: 
perheneuvonta.hyvinkaa@evl.fi

Vastaamme myös aina kysymyksiisi kirkon perheneuvonnan asiakasrekisterin tietosuojasta. Kirkon keskusteluavun ja seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löytyvät seurakuntien nettisivuilta. Rikosuhripäivystyksen sivuilta löydät tarkat ohjeet tilanteessa, jos olet joutunut tietomurtorikoksen uhriksi.

Maarit Kuusisto
​​​​​​​joht. perheneuvoja

 

Perheasioiden sovittelu

Erotilanteissa Hyvinkää-Riihimäen perheasiain neuvottelukeskuksessa on tarjolla maksutonta perheasioiden sovittelua. Perheasioiden sovittelu on suunnattu lapsiperheille ja sen tarkoituksena on tukea vanhempia lapsiin liittyvien kysymysten pohtimisessa ja sopimisessa erotilanteissa sekä vanhemmuuden päivittämisessä eron jälkeen.

Perheasiain sovitteluun voi hakeutua, kun eropäätös on tehty tai vanhemmat ovat eronneet jo aiemmin ja uuteen elämänvaiheeseen vielä sopeudutaan. Perheasiain sovittelu alkaa molempien vanhempien erillisillä tapaamisilla ja tämän jälkeen on 1-3 yhteistä tapaamista sovittelijoiden kanssa. Sovittelijat ovat puolueettomia ja vaitiolovelvollisia. Ratkaisut ja sopimukset ovat aina perheen omia ja halutessaan perheasiain sovittelussa syntyneen sopimuksen voi käydä vahvistamassa lastenvalvojan luona. Lue lisää.

 

YouTube-video

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Jos joudut kohtaamaan omassa kodissasi väkivaltaa, älä jää asian kanssa yksin.

Myös perheväkivalta on ihmisoikeusrikkomus

Ihmissuhteet ovat elämän suola ja sokeri. Jos ja kun rakkauteen tulee ryppyjä, kannattaa hakea apua. Ulkopuolinen vaitiolovelvollinen ammattilainen voi olla apuna etsimään ratkaisuja tai ainakin askelia eteenpäin. Apua tarjoavat oman seurakunnan lisäksi perheasiain neuvottelukeskukset eri puolilla Suomea.

Ihmissuhteet